BUVO viert 40 jaar aluminium-vakmanschap in Helmond

BUVO 4.0 pronkt trots op het in 2017 opgeleverde pand van BUVO Castings. Maar dit jaar kan de punt (.) eigenlijk best wel even weggehaald worden. Niet dat ze niet meer geloven in de filosofie van Industrie 4.0, waar BUVO 4.0 voor staat, maar wel omdat het bedrijf dit jaar 40 jaar bestaat.

BUVO viert 40 jaar aluminium-vakmanschap in Helmond

Met 1 medewerker in dienst, 1 gietmachine en 500 m2 productieruimte werd BUVO Castings in 1980 opgestart aan de Waterdijk in Helmond. In deze periode richtte de organisatie zich primair op het gieten van aluminium onderdelen. De vraag naar aluminium producten steeg door de specifieke productvoordelen gestaag en vanuit die behoefte werden snel de eerste opdrachtgevers gevonden.

Omzetdoel van 40 miljoen

Innovatie, vakmanschap, professionaliteit en toekomstgerichtheid zijn de termen die het Helmondse BUVO het beste omschrijven. Deze elementen hebben altijd aan de basis gestaan van de organisatie en hierdoor heeft onze organisatie, vanaf de oprichting in 1980, zich kunnen ontwikkelen tot het internationale bedrijf dat het nu is met een omzetdoel in 2020 van maar liefst 40 miljoen. Inmiddels heeft het bedrijf 16.500 m2 productieruimte verdeeld over 3 giethallen en een volledig vernieuwde nabewerkingshal. In 2020 zal er op het braakliggende terrein naast het huidige BUVO 4.0 5000 m2 extra ruimte voor de bewerkingsactiviteiten bijgebouwd worden. 

BUVO groeit door

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility, nog altijd groeien en juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten is BUVO dé wereldwijde specialist. Enkele aansprekende namen waar de BUVO gietdelen uiteindelijk in geplaatst worden zijn bijvoorbeeld Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas.

Gouden formule

BUVO heeft met continue innovatie, doorontwikkeling en het blijven investeren in kennis en resources een gouden formule gevonden waardoor het bedrijf nog steeds een stabiele basis kent en volop groei in het verschiet ziet. Ook de intensieve samenwerking(en) die het bedrijf kent met haar directe en indirecte opdrachtgevers zorgen ervoor dat de organisatie constant dicht op de ontwikkelingen en de marktbehoeftes zit. Niet voor niets viert de organisatie dit jubileumjaar met partners, opdrachtgevers én collega’s met de slogan: “Together we define the future”.

 

Meer informatie over BUVO CASTINGS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!