BZW wordt VNO-NCW Brabant Zeeland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Brabant Zeeland

BZW wordt VNO-NCW Brabant Zeeland. De ondernemersvereniging presenteerde de nieuwe naam en het nieuwe logo op 8 november in het Evoluon in Eindhoven. Een naamsverandering waarachter een enorme transitie schuil gaat.

BZW wordt VNO-NCW Brabant Zeeland

In het jaar dat BZW 100 jaar bestaat, kiest de ondernemingsvereniging een nieuwe koers naar een modern, eigentijds netwerk voor slimme ondernemers en ondernemingen.

Innovatief, vooruitstrevend, wendbaar en efficiënt

Onveranderd blijft de rol die de vereniging heeft voor ondernemend Brabant en Zeeland. ‘We blijven keihard werken voor een excellent ondernemersklimaat een duurzame ontwikkeling van de maatschappij in economische, sociale en ecologische zin’, aldus voorzitter Peter Struik. ‘Maar onze leden gaven begin dit jaar in een enquête duidelijk aan dat het anders moest. Innovatiever, vooruitstrevender, wendbaarder en efficiënter. Dat advies hebben we ter harte genomen.’

VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert bijvoorbeeld actievere ledenbijeenkomsten en neemt proactief deel aan regionale én landelijke projecten waaraan de vereniging een zinnige bijdrage kan leveren. Op de achtergrond zorgt betere IT er bovendien voor dat leden makkelijker met elkaar in contact te komen.

Innovatieve motor van de Nederlandse economie

Nog meer dan voorheen, pakt de ondernemingsvereniging dus de voortrekkersrol in innovatie en ondernemerschap. ‘Smart robotics, 3d printen, digitalisering of slimme energievormen. Laat het bieden van oplossingen voor uitdagingen van deze tijd maar over aan het Brabants-Zeeuwse bedrijfsleven’, aldus Struik. ‘We vormen samen de innovatieve motor van de Nederlandse economie. Als VNO-NCW Brabant Zeeland bieden we een platform om die ondernemingen op alle manieren sneller verder te brengen.’

VNO-NCW Brabant Zeeland doet dat op twee manieren: enerzijds lobby en belangenbehartiging en anderzijds kennisdeling en ontmoeting. Binnen de belangenbehartiging focust de ondernemingsorganisatie op 3 thema’s: Infrastructuur en ruimte, Onderwijs en arbeidsmarkt en Milieu en duurzaamheid.

Een naamsverandering waarachter dus een enorme transitie schuil gaat. Deze veranderde organisatie verdient een nieuw logo en nieuwe huisstijl, die dat karakter weerspiegelen. Van 100 jaar BZW naar 0 jaar VNO-NCW Brabant Zeeland. Een jonge, eigentijdse, moderne club, maar mét alle noodzakelijke kennis en ervaring. Van, vóór en dóór ondernemers.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!