Circular Biobased Delta: minder technologie, meer business

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Centre of Expertise Biobased Economy

De ontwikkeling van circulaire en biobased technologieën is mooi, maar zorgt nog niet direct voor nieuwe banen of een toegevoegde waarde op de markt. Daarvoor moet het omgezet worden in business. De Circular Biobased Delta zet de eerste stap met een nieuw lectoraat.

Circular Biobased Delta: minder technologie, meer business

Een lectoraat houdt zich bezig met hbo praktijkonderzoek en bestaat uit een team van onderzoekers met aan het hoofd een lector. Waar heeft de markt behoefte aan? En nog belangrijker, waar heeft de consument behoefte aan? In een haalbaarheidsstudie onderzoeken vijf partners, waaronder Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) en Rabobanken Zuidwest Nederland, hoe een lectoraat, gericht op de ontwikkeling van circulaire en biobased business eruit moet gaan zien.

Brug tussen bedrijven en studenten

Het nieuwe lectoraat richt zich vooral op het in de markt brengen van bestaande biobased technologieën. Douwe-Frits Broens van CoE BBE: “Dit vergt een multidisciplinaire aanpak. Studenten en onderzoekers vanuit verschillende disciplines zoals marketing, juridisch, chemie en commercieel nemen deel aan praktijkonderzoeksprojecten met bedrijven. Op deze manier ontstaat er wederzijdse betrokkenheid en dat biedt kansen voor zowel deze jonge talenten als voor de bedrijven. Regionale bedrijven krijgen via het lectoraat directe toegang tot de studenten en daar is behoefte aan.” 

Vooruitblik

Het doel is om begin 2021 te starten met het nieuwe lectoraat. Momenteel worden bedrijven benaderd om mee te denken over dit lectoraat en om mogelijk straks deel te nemen in de kenniskring en praktijkprojecten. “We willen dit lectoraat samen met bedrijven opzetten. Daarnaast gaan we ook in gesprek met ontwerpers en marketeers om een beter beeld te krijgen van de consument van nu.” aldus Broens.

Wilt u meedenken of deelnemen, neem dan contact op met Douwe Frits Broens, Portfoliomanager Business Development, Centre of Expertise Biobased Economy.   

Meer informatie over Circular Biobased Delta: Bekijk het complete instantieprofiel.

Meer informatie over Centre of Expertise Biobased Economy:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!