Coatingbedrijf Steur Oudenbosch B.V. behaald Erkend Duurzaam Certificaat

  • Industrie
  • Bron: Steur Oudenbosch B.V.

Het coatingbedrijf Steur Oudenbosch B.V. heeft onlangs het Erkend Duurzaam Certificaat behaald. Het Instituut voor Duurzame mobiliteit verklaart dat het bedrijf zijn bedrijfsprocessen op duurzame wijze heeft ingericht conform de eisen die zijn opgesteld door het ivOM.

Coatingbedrijf Steur Oudenbosch B.V. behaald Erkend Duurzaam Certificaat

Steur Oudenbosch is toonaangevend in het coaten van trucks, machines, bedrijfsvoertuigen en ander industrieel materieel. Het bedrijf werkt met een brede range coatings voor het omkleuren, renoveren, herstellen en beschermen van diverse toepassingen. In haar spuiterij gebruikt het bedrijf vloeibaar CO2 (koolstofdioxide) om kranen, awp’s en machines schoon te maken en voor te behandelen alvorens deze gespoten worden.

Droogijs Reinigen

De vloeibare CO2 waar het bedrijf gebruik van maakt, is een residueel product afkomstig uit de ammonium- en kunstmestindustrie. Met behulp van deze vloeibare stof produceert het bedrijf haar eigen CO2 dry ice pallets voor Droogijs Reinigen: een unieke manier van reinigen, zonder schade, water of afval.

Polar Paint System (PPS) en Nano Paint Solutions (NPS)

Tijdens de spuitprocedure maakt Steur Oudenbosch gebruik van Polar Paint System (PPS): een anti graffiti coating die krasvast, water/vuil afstotend en graffiti bestendig is. Onderdeel van PPS is Nano Paint Solutions (NPS). Binnen NPS heeft het bedrijf, in haar eigen gespecialiseerde verflaboratorium, NanoClean+ ontwikkeld: een keramische blanke lak die bestand is tegen corrosie, cementafzetting, graffiti, gier en zout en zelfs kan worden aangebracht op bestaande coatings. 

Over het Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidsprogramma voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Erkend Duurzaam biedt ondernemers verschillende diensten om met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan de slag te gaan, op een manier die afgestemd is op het bedrijf. Aan de hand van drie scans wordt bepaald of een bedrijf het Erkend Duurzaam Certificaat kan behalen.

Meer informatie over STEUR INDUSTRIAL COATING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!