Cofely gaat WKO-installaties Bouwinvest beheren

  • Industrie
  • Bron: Cofely

Ten behoeve van een duurzame vastgoedexploitatie heeft Bouwinvest het beheer van haar totale portfolio van warmte-koudeopslag (WKO) installaties overgedragen aan technisch dienstverlener Cofely.

Cofely gaat WKO-installaties Bouwinvest beheren

Bouwinvest vindt dat WKO-installaties onderdeel uitmaken van het vastgoed. De overeenkomst, die vandaag op de PROVADA wordt ondertekend, geldt voor een periode van tien jaar. Het gaat om vijf WKO-installaties voor het WTC The Hague, drie locaties in het Eenhoorngebied in Amsterdam met woningen, kantoren en een hotel en een winkelcentrum met woningen in Zwolle.

Duurzame exploitatie

“WKO-installaties passen uitstekend bij de doelstelling van Bouwinvest om gebouwen duurzaam te exploiteren. Veel beleggers worstelen met de vraag of een WKO-installatie een onderdeel is van het vastgoed.” legt Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren bij Bouwinvest uit. “Bouwinvest ziet deze installaties als integraal onderdeel van de exploitatie van het vastgoed. Het beheer ervan moet dan wel optimaal gebeuren, door een professionele partij met een trackrecord omdat beheer niet onze core business is”. Cofely verwacht de prestaties van de installaties aanzienlijk te verbeteren en neemt ook de exploitatierisico’s van Bouwinvest over.”

Installatie optimaliseren

Guido Frenken, Algemeen Directeur, Cofely Energy Solutions: ‘Van de WKO-installaties in Nederland werkt 70 procent niet goed. Ze kunnen duurzamer en energie-efficiënter draaien. Door het beheer van deze WKO-installaties zorgt Cofely dat Bouwinvest wordt ontzorgd en haar installaties worden geoptimaliseerd. De huurders zullen de voordelen merken op hun energienota en in het comfort in het gebouw.’

Betere energieprestaties

Het overnemen van de WKO-installaties is de eerste stap die Bouwinvest samen met Cofely zet naar duurzamere exploitatie. Beide partijen zijn van plan om ook de energieprestaties binnen deze gebouwen te verbeteren. Voor het WTC The Hague en Prinsenhof zijn hier de eerste verkenningen gedaan. Door naast de WKO-installaties ook naar de energieprestaties en comfort in de binnen omgeving van het gebouw te kijken, wordt een gebouw nog duurzamer geëxploiteerd.

Meer informatie over ENGIE SERVICES NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!