Colette Cuijpers is ‘Lector van het jaar 2020’

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Fontys

Colette Cuijpers, lector Recht & Digitale Technologie aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys is uitgeroepen tot 'Lector van het jaar 2020'. Dit omdat de belangrijkste bijdrage geleverd heeft aan vernieuwing, ontwikkeling en verbetering van het onderwijs.

Colette Cuijpers is ‘Lector van het jaar 2020’

Jaarlijks gaan het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en ScienceGuide op zoek naar de lector die er in zijn of haar werk het beste in slaagt het onderwijs inhoudelijk te vernieuwen. Dit jaar deden ze dat samen met ICT-coöperatie SURF rondom het thema onderwijsinnovatie.

Tijdens een webinar georganiseerd door SURF en voor iedereen toegankelijk, presenteerde Colette op een ‘Ted Talk-achtige’ wijze haar onderzoek en de bijdrage van haar lectoraat aan het onderwijs aan de Juridische Hogeschool Avans & Fontys. Zij sloot af met drie aanbevelingen voor kijkers voor de inzet van de onderzoeksresultaten in het eigen onderwijs. Ook de twee andere genomineerden: Johan Versendaal, Lector Betekenisvol Digitaal Innoveren van Hogeschool Utrecht en en Nurhan Abujidi, Lector Smart Urban Redesign genomineerden (Zuyd Hogeschool), namen op deze manier de kijkers mee in hun onderzoek en bevindingen.

Na het stellen van vragen door kijkers, maakte jurylid Christien Bok (namens SURF) bekend dat Colette de winnaar is. Bok: “Colette heeft maatschappelijke impact die echt noodzakelijk is, want een digitale samenleving kan niet zonder legal tech savvy juristen met inhoudelijke juridische kennis over digitalisering. Colette, jij bent een lector met een missie: het juridische domein én toekomstige juristen moeten toegerust zijn voor hun rol in onze gedigitaliseerde maatschappij.”

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!