Colt International biedt werkplek met veel toekomstperspectief

  • Arbeidsmarkt

Colt International is al meer dan 85 jaar wereldwijd gespecialiseerd in het creëren van een gezonde, duurzame, veilige en productieve werk- en leefomgeving. Het bedrijf is doorlopend op zoek naar gekwalificeerd personeel en vindt het daarbij belangrijk om een fijne werkplek te bieden in een functie met veel toekomstperspectief.

Colt International biedt werkplek met veel toekomstperspectief

Colt ontwerpt, levert, monteert en onderhoudt systemen en installaties op het gebied van klimaatbeheersing, brandveiligheid en zonwering in de industrie, utiliteit en infratechniek.

HR-manager Sjoerd Boonen benadrukt dat Colt er alles aan doet om een goede werkgever te zijn: “Met onze mensen gaan we regelmatig in gesprek om te zien waar hun behoeften en ontwikkelmogelijkheden liggen. Waar halen ze hun werkplezier vandaan en hoe kunnen we dat binnen de kaders van de organisatie invullen? Een vraag die we daarom standaard stellen is bijvoorbeeld ‘Waar wil je over vijf jaar staan?’. Het kan zijn dat iemand stappen wil gaan maken binnen het bedrijf, maar het kan ook zo zijn dat diegene zegt: “ik zit goed”. Dat moet je wel weten van elkaar natuurlijk. Het belangrijkste is om in kaart te brengen wat de wensen van de werknemer zijn en welke mogelijkheden we daar binnen het bedrijf als werkgever voor zien.”

Vacatures

Net zoals bij veel andere bedrijven hebben ze ook bij Colt behoefte aan nieuw personeel. Boonen daarover: “Dat is in deze tijd best een uitdaging. Functies die er dan uitspringen zijn technische functies zoals die van monteurs, tekenaars, projectengineers en technisch adviseurs. Om onze groeiambities te kunnen realiseren zijn we daar eigenlijk doorlopend naar op zoek. Om personeel te werven is naamsbekendheid heel belangrijk. Je moet gevonden kunnen worden. Het is dus van belang er voor te zorgen dat je website up-to-date is, actief bent op LinkedIn, werkt met werving- en detacheringbureaus en meer van dat soort zaken. Daarnaast motiveren we onze medewerkers ook om over Colt te spreken in hun werk en privéomgeving en om rond te kijken in hun eigen netwerk.”

Goede keuze

Tijdens sollicitatiegesprekken met geschikte kandidaten vindt Boonen het belangrijk om aan te geven wat Colt te bieden heeft: “Niet alleen met het oog op de aangeboden functie, maar ook op de langere termijn. Ook in de huidige, dynamische markt nemen we de tijd voor een gedegen sollicitatieprocedure. Voor beide partijen is een goede keuze maken belangrijker dan overhaast handelen. We bieden kandidaten ook altijd de mogelijkheid om een dag mee te lopen. Daar maken ze eigenlijk allemaal gebruik van. Of het nu een projectengineer of monteur is, dat maakt niet uit: loop maar lekker mee en maak kennis met de organisatie en je toekomstige collega’s.”

Inzicht

“Drie jaar geleden zijn we daar mee begonnen en je ziet dat het gewaardeerd wordt. Het geeft van beide kanten het goede inzicht en als het dan tot een arbeidsovereenkomst komt, weet je wat je aan elkaar hebt. Uiteraard biedt Colt een passend salaris, een goede pensioenregeling, korting op zorgverzekeringen en nog een aantal andere voordelen. Wat ons onderscheidt zijn de interne en externe opleidings- en begeleidingsmogelijkheden die we voor onze medewerkers op maat maken! Tijdens het sollicitatiegesprek en ook later worden de opleidingsmogelijkheden regelmatig besproken om zo de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en te begeleiden.”

Jubilarissen

Mensen vinden het prettig om bij Colt te werken. Boonen daarover: “Dat begint al op de eerste werkdag aan de hand van ons introductieprogramma inclusief buddy die je wegwijs maakt. We hebben veel dienstverbanden van 15 tot meer dan 40 jaar. Volgend jaar hebben we zelfs tien jubilarissen met een 40-jarig dienstverband. Dat is veel op een bestand van in totaal 200 medewerkers. Dat zegt alles over onze organisatie. Het is gewoon fijn om bij Colt te werken.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!