Colt International uit Cuijk introduceert nieuwe technologie Flex4con

  • Technologie

Met Flex4con presenteert Colt International uit Cuijk een nieuwe, gecertificeerde technologie voor de aansturing van natuurlijke RWA-installaties in utiliteitsgebouwen. Groot pluspunt van de nieuwe aansturing is dat deze ook gebruikt kan worden voor de ventilatie van gebouwen.

Colt International uit Cuijk introduceert nieuwe technologie Flex4con

Met de Flex4con zijn tot wel 900 aparte (brand)ventilatie-eenheden individueel aan te sturen. Hierdoor kunnen gebouwen eenvoudig en volledig naar eigen behoeften geventileerd worden. Erik Peeters, commercieel manager brandveiligheid, service en onderhoud bij Colt International: “Met de komst van Flex4con is er een vervanger op de markt van het huidige OPV systeem. Daar waar het OPV systeem in zijn tijd revolutionair te noemen was door zijn data gestuurde sturingen, is deze techniek door gezet in het huidige Flex4con systeem. Flex4con combineert een zeer flexibele sturing van je installatie met een minimum aan bekabeling”.

Flex4con is een doorontwikkeling van de OPV-aansturing van Colt. Met de nieuwe techniek kunnen zowel bestaande als nieuwe RWA-installaties worden aangestuurd. De primaire functie van het nieuwe controle- en besturingssysteem is de aansturing van (brand)ventilatie-eenheden in geval van brand, maar het is ook mogelijk om gericht te ventileren met deze techniek. Met het systeem kunnen tot wel 900 aparte ventilatie-eenheden (bijvoorbeeld jaloezieën of Rook- en WarmteAfvoer eenheden) worden aangestuurd.

Bediening via smartphone of tablet

De voorkeuren voor ventilatie zijn bovendien eenvoudig te programmeren en te bedienen. De Flex4con-aansturing, masterboxen en motorboxen zijn met elkaar verbonden door één datakabel, waarbij alle ventilatie-eenheden een eigen IP-adres hebben. Bediening en het instellen van voorkeuren voor het (ventilatie)systeem kan via een tablet of smartphone. Flex4con is het enige in Nederland verkrijgbare systeem met een enkele lijn data modbusbesturing (RS-485 Bussysteem). Het innovatieve systeem is bovendien naar wens uit te rusten met regen-, temperatuur- en/of windsensoren die de ventilatie-eenheden automatisch (deels) sluiten bij overmatige temperatuur, regen of wind.

Robuuste behuizing en extra brandbeveiliging

Het controle- en besturingssysteem wordt geleverd in een compacte, robuuste aluminium behuizing van 259x128x90mm (bxhxl). Het systeem heeft twee onafhankelijke energiebronnen – 230 Volt voeding voor de Masterbox en 12 Volt accu’s voor de motorboxen – die zorgen voor een betrouwbare stroomvoorziening, zelfs als de stroom uitvalt. Een speciale noodvoorziening garandeert de aansturing van de brandventilatie-eenheden voor minstens 72 uur na stroomuitval.

Daarbij kent het systeem een extra brandbeveiliging in de vorm van noodschakelaars, die per motorbox worden geplaatst. Deze noodschakelaars zorgen ervoor dat bij een bepaalde temperatuur (externe temperatuur van 75 graden Celcius) of rookbelasting de (brand)ventilatie-eenheden automatisch worden geopend.

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!