Connectr: 18.000 vierkante meter innovaties

Een landingsplek waar onderzoek, onderwijs, startups en gevestigde bedrijven gebruik kunnen maken van gedeelde voorzieningen en zo samen een grote stap vooruit kunnen zetten. De losse onderdelen waren er grotendeels al in de regio Arnhem-Nijmegen, maar het is juist de samenhang die Connectr dat extra duwtje moet geven.

Connectr: 18.000 vierkante meter innovaties

“Met zoveel partijen bij elkaar die dit idee steunen moet het wel gaan lukken”, zegt Jeroen Herremans, civic entrepreneur van het cluster Energy bij The Economic Board. “Overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven, iedereen staat achter deze voor het cluster Energy structuurversterkende investering.”

The Economic Board vervult daarbij de rol van aanjager. Herremans: “Kennisinstellingen kijken makkelijk 10 jaar vooruit, bedrijven willen nu geld verdienen en overheden zitten daar tussendoor verweven. Die werelden moeten ook economisch bij elkaar blijven. The Economic Board kan dat agenderen vanuit Lifeport het regionale innovatienetwerk en vanuit onze missiegedreven doelstellingen. Met de steun van de triple helix (de 18-koppige board vertegenwoordigt het onderwijs, overheid en bedrijfsleven) geven wij het zetje dat nodig is voor bijvoorbeeld co-creatie of co-financiering. Zelfs voor een breed gedragen plan als Connectr draagt het bij dat de Board dit steunt, bijvoorbeeld in de richting van overheden.”

Er ligt een uitdagende begroting vanuit de initiatiefnemers van Connectr (provincie Gelderlandgemeente ArnhemHAN University of Applied Sciences en Industriepark Kleefse Waard), die verdrievoudigd moet gaan worden door deelnemende bedrijven, het Rijk en Europa. Herremans is ervan overtuigd dat dat gaat lukken. “Het belang en de toegevoegde waarde is voor eenieder groot: Connectr kan een stevige impuls geven aan de energietransitie in Nederland, de human capital agenda van de regio en de regionale economie.”

Lees het complete artikel verder op de website van Innovation Origins

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!