Contract OLB Motorvoertuigentechniek getekend

  • Automotive
  • Bron: ROC van Twente

Het ROC van Twente heeft op 7 juni een overeenkomst gesloten met Innovam om samen verder te gaan met het onderwijsleerbedrijf (OLB) voor toekomstige automonteurs.

Hans Schutte, voorzitter van het college van bestuur van ons ROC en Herme Bruin, directeur van kennis- en opleidingsinstituut voor de mobiliteitsbranche Innovam tekenden hiervoor op onze locatie De Sumpel een contract.

Richtlijnen van het bedrijfsleven
Het OLB is in oktober 2009 van start gegaan als onderdeel van het nieuwe Praktijkcentrum voor Transport, Logistiek & Mobiliteit in Almelo. Het is een modelbedrijf waar alle studenten van onze opleidingen motorvoertuigentechniek volgens de strakke richtlijnen van het bedrijfsleven worden voorbereid op een bedrijfsstage.

Verbetering van sleutelvaardigheid en beroepshouding
Binnen het OLB wordt niet gewerkt met geprepareerde sleutelauto’s, maar worden reparaties uitgevoerd aan “echte” auto’s in opdracht van regionale autobedrijven. De leiding is in handen van een ervaren werkplaatsmanager van Innovam. Wat het OLB nastreeft is niet alleen een verbetering van de sleutelvaardigheid van de studenten, maar vooral ook van hun beroepshouding.

Vast onderdeel van onderwijsprogramma
Volgens Herme Bruin is de afgelopen periode uit evaluaties gebleken, dat het OLB werkelijk iets toevoegt aan de opleidingen. Gerard Woesthuis, directeur van het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit was het hier roerend mee eens. Hij zag nog enkele verbeterpunten, maar vond zeker dat het OLB een vast onderdeel van het onderwijsprogramma moest worden.

Trots op een partner als Innovam
Hans Schutte vond dat de nieuwe locatie er fantastisch uitzag en toonde zich erg tevreden over deze samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Hij zei trots te zijn op een partner als Innovam. “Samen hebben we in Twente een hoog niveau bereikt,” aldus Schutte, “wellicht kunnen we dat samen nog uitbouwen.”

Meer informatie over ROC van Twente:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!