Corona en stikstof hebben grote impact op woningmarkt regio Foodvalley

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Regio Foodvalley

Coronavirus, stikstofdiscussie en verplaatsingen vanuit de Randstad naar regio Foodvalley hebben grote invloed op ontwikkelingen op de woningmarkt. Deze ontwikkelingen stonden dan ook centraal tijdens het online jaarsymposium van de Stichting Vastgoedmonitor regio Food Valley.

Corona en stikstof hebben grote impact op woningmarkt regio Foodvalley

Tijdens het online event van afgelopen donderdag lanceerde de stichting de nieuwste Vastgoedmonitor van regio Food Valley.

Belangrijkste conclusie was dat druk op de woonmarkt in regio Foodvalley aanhoudt en programmasturing noodzakelijk maakt. Dat geldt ook voor kwalitatief programmeren en het zoeken van kansen en plekken om de woonmarkt voor te bereiden op het nieuwe normaal.

“Actuele ontwikkelingen op de woningmarkt staan vanzelfsprekend centraal tijdens het symposium. In deze roerige tijden merken we dat er veel verschillende berichtgeving is. Soms tegenstrijdig en ook niet altijd positief. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Voor kopers, huurders, overheden, corporaties en marktpartijen. Als Stichting kunnen we dit onzekere gevoel niet wegnemen. Wel kunnen we - juist nu - bij de feiten blijven als het gaat om de woningmarktcijfers.” Aldus Marieke Overduin, dagvoorzitter en voorzitter van de stichting.

Stichting Vastgoedmonitor regio Food Valley

De stichting streeft het volgende na. Het inzichtelijk maken van vastgoedontwikkelingen in het “economisch kerngebied” regio Foodvalley in zijn algemeenheid en specifiek de woon-, winkel- en bedrijven markt in deze regio. Met rapportages in de vorm van een vastgoedmonitor die jaarlijks in juni gepresenteerd wordt en met twee bijeenkomsten in het voor- en najaar. Ook bevordert de stichting de samenwerking tussen private en publieke belanghebbenden in de Regio Food Valley.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!