Croon presenteert MVO Jaarverslag 2014

  • Technologie
  • Bron: Croon Elektrotechniek

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) stuurt Croon in haar professionele bedrijfsvoering. In alles wat het bedrijf doet moet de mens centraal staan.

Croon presenteert MVO Jaarverslag 2014

Bij de uitvoering van projecten is Croon alert op de duurzame mogelijkheden die zij haar relaties kan bieden, hoe Croon schadelijke emissies kan beperken en hoe Croon moet omgaan met  afvalstromen en de eindigheid van bepaalde grondstoffen. Het elektrotechnisch bedrijf is trots op de bereikte resultaten in 2014 op het gebied van MVO.

Op het gebied van energieverbruik, personeelsbeleid en CO2-emissie heeft Croon een goede lijn te pakken. Met dit besef dat een bedrijf in de eerste plaats bestaat uit mensen, wordt er veel geinvesteerd in opleidingen, veiligheid en het voorkomen van verzuim. De zorg voor de leefomgeving is een andere uitdaging. Croon moet alert zijn en blijven dat de grondstoffen opraken en op de effecten van de klimaatverandering zoals deze keer op keer worden gerapporteerd door het IPCC en waarmee we nu al regelmatig worden geconfronteerd.

Duurzaamheid is niet alleen zeggen maar ook doen. Terugkijkend heeft Croon de afgelopen jaren al veel energie bespaard en CO2-emissie gereduceerd. Zoals te lezen is in het verslag, probeert Croon niet alleen haar eigen CO2-uitstoot te verminderen, maar proberen ze ook via producten en diensten bij te dragen aan duurzamere installaties.

Innovatieve toepassingen

In 2014 is veel aandacht geschonken aan het doorontwikkelen van de energie besparingstool “EnergyInsight”. Veel bedrijven kijken bij het terugdringen van het verbruik alleen naar de maandelijkse factuur, maar een belangrijk deel van de winst zit in detailinformatie over het energie verbruik: waar en op welke momenten wordt binnen een bedrijf het meeste energie verbruikt? Voor het maken van goede analyses is betrouwbare managementinformatie nodig, de technologie van Croon biedt hierbij uitgelezen mogelijkheden.

Succesvol zijn is de kern van ondernemerschap. Wie profiteert van goede resultaten van een bedrijf? Alleen de aandeelhouders of iedereen? Croon kiest er nadrukkelijk voor om, via TBI, een deel van de winst terug te geven aan de maatschappij. De goede prestaties op het gebied van de zorg voor mens en milieu, maken Croon een interessante partner om zaken mee te doen. In de afzonderlijke hoofdstukken van het MVO Jaarverslag wordt hier nader op ingegaan.

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!