Croon realiseert positief resultaat in 2014

  • Technologie
  • Bron: Croon Elektrotechniek

Croon Elektrotechniek, onderneming van TBI-Holdings, heeft 2014 met een positief resultaat afgesloten. Het bedrijfsresultaat bedroeg 6,0 miljoen en de omzet 391 miljoen. Per eind 2014 bedroeg de orderportefeuille 407 miljoen.

Croon realiseert positief resultaat in 2014

Het rendement op het eigen vermogen bedroeg 7,7% en de solvabiliteit 39% eind 2014. Het aantal vaste medewerkers is 2.161 per ultimo 2014.

Resultaten 2014

Het jaar 2014 werd sterk beïnvloed door macro-economische ontwikkelingen. Op de nieuwbouw utiliteitsmarkt waren de omstandigheden in 2014 onveranderd zwaar. De vraag naar meerjarig onderhoud nam toe. De transformatie en verduurzaming van bestaand vastgoed biedt kansen. De industrie liet een stabiel beeld zien. De water en energie markten bieden daarin mogelijkheden. De scheepsbouw kende een positief beeld en hoewel de investeringen in infra teruglopen, biedt deze markt nog mogelijkheden.

Croon verwierf in het voorjaar opdracht voor onder andere het ontwerp en de realisatie van de complete elektrotechnische installatie van 3 offshore-vessels (pijpenleggers). En zijn voor het grootste offshore werkschip ter wereld, de Pioneering Spirit, de complete controlecabines voor het topsides lift system ontworpen en gerealiseerd.

In de Inframarkt is het Coentunnel Tracé inclusief nieuwbouw 2e Coentunnel en de renovatie van de 1e Coentunnel opgeleverd. En is er gestart met het onderhoud en de modernisering van de bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied.

Croon leverde in de industriële markt op de 2e Maasvlakte de grote Rotterdam World Gateway containerterminal op en voor Urenco in Almelo is de totale kraanbesturing van de bovenloopkranen in de grote opslaghallen voor cilinders geautomatiseerd. Ook verzorgde Croon de procesautomatisering van verschillende waterschappen.

Markante projecten

In de utiliteitsbouw zijn markante projecten opgeleverd zoals De Rotterdam van Rem Koolhaas en het nieuwe Rotterdam Centraal Station. Tevens zijn er opdrachten voor onder andere het European Patent Office, de Erasmus Universiteit in Rotterdam en het aansprekende project het hotel in het Amstelkwartier, het eerste LEED Platinum gecertificeerde hotel van Europa.

De orderportefeuille van Croon is op een goed niveau en evenwichtig verdeeld over de diverse sectoren.

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!