Croonwolter&dros: 'Het energienetwerk klaarstomen voor de toekomst'

  • Bouw
  • Bron: Croonwolter&dros

In de fabricagehal in Kampen zie je hoe Croonwolter&dros als partner van TenneT werkt aan de vernieuwde modulaire intelligente hoogspanningsstations van Hengelo en Nederweert. Hier worden alle onderdelen als puzzelstukjes, zonder hoogspanning in elkaar gezet.

Croonwolter&dros: 'Het energienetwerk klaarstomen voor de toekomst'

Dit is veiliger en efficiënter. Een geheel geteste veldvervanging kan dan naar de projectlocatie worden gebracht en binnen 1 dag worden vervangen.

Deze snelle vervanging is slechts mogelijk door het ontwikkelde stationsontwerp gecontroleerd uit te rollen door Nederland en gedane beloftes te toetsen. In een proof of concept bouwt Croonwolter&dros twee modulaire hoogspanningsstations. Modulaire stations kunnen sneller worden omgebouwd, en ze kunnen in de toekomst sneller worden uitgebreid. Het onderhoud wordt hiermee eenvoudiger. De gedigitaliseerde technieken zorgen voor het verder optimaliseren van het beheer en onderhoud.

Ons energienetwerk moet klaargestoomd worden voor de toekomst. Een enorme operatie voor Europese netbeheerder, TenneT. Zij werken de komende 10 jaar aan de vervanging van meer dan 100 hoogspanningsstations. Dit veldvervangingsprogramma is nodig om de betrouwbaarheid en continuïteit van de energievoorziening te waarborgen voor ongeveer 42 miljoen mensen.

Ontwikkeling & realisatie Proof-Of-Concept van start

De POC wordt in de periode 2019-2021 samen met TBI-ondernemingen Soltegro, Mobilis en een select aantal externe partners gerealiseerd. De POC is leidend in een 10-jaar durend vervangingsprogramma van circa 150 stuks 110kV en 150kV stations (1140 velden), dat medio 2022 aanvangt. 

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!