Croonwolter&dros voorziet kantoorgebouwen van zonne-energie

  • Bouw
  • Bron: Croonwolter&dros

Croonwolter&dros gaat in Utrecht twee kantoorgebouwen van vastgoedbelegger Bouwinvest voorzien van een zonne-energiesysteem. Hiermee wordt duurzame zonnestroom geproduceerd wat natuurlijk een verlaging van de energie exploitatiekosten zorgt.

Croonwolter&dros voorziet kantoorgebouwen van zonne-energie

Croonwolter&dros levert hiermee een bijdrage aan het verder verduurzamen van de vastgoedportefeuille van Bouwinvest.

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest investeert in multifunctionele kantoorgebouwen in en rond de grote steden in de Randstad. Daarbij staat de business van de ondernemer voorop. Dit resulteert in maatwerkoplossingen voor de huurder en gebouwen met goede toekomstperspectieven. Ook het verduurzamen van de vastgoedportefeuille is een vast onderdeel van het beleid.

Verduurzaming vastgoedportefeuille 

Samen met ontwikkelaars, bouwers, technische dienstverleners, gemeenten en huurders werkt Bouwinvest continue aan het verduurzamen van haar beleggingen. De drie Nederlandse vastgoedfondsen van Bouwinvest behoren internationaal tot de best presterende fondsen op MVO-beleid. Ze hebben de hoogst haalbare status, de GRESB Green Star, behaald. GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt.

“Vier jaar geleden zijn we bij Bouwinvest gestart met een intensief traject om onze duurzaamheidstrategie aan te scherpen, best-practices te implementeren en de resultaten te meten en verbeteren. Gebouwlabels, energiemonitoring en -management, green leases en duurzaamheid bewustwording bij huurders zijn voorbeelden hiervan” aldus Rob van der Sluijs, senior technisch manager kantoren bij Bouwinvest. “Het verder verduurzamen van de kantoorgebouwen aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht past volledig binnen deze aanpak”.

Realiseren van duurzaamheidsambities

Energieconsultant Fabio Pisano van Croonwolter&dros: “Veel vastgoedbedrijven hebben een visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid, al dan niet als onderdeel van hun MVO-beleid. Organisaties willen door de inzet van innovatieve duurzame technieken hun CO2 verder reduceren. Croonwolter&dros is sterk in technische innovaties voor duurzaamheid. Wij zijn er trots op dat wij Bouwinvest gaan helpen bij het verder realiseren van hun duurzaamheidsambities”.

Meer informatie over CROONWOLTER&DROS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!