Cumulus start samenwerking met Brookhuis

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Cumulus

In Brookhuis hebben wij onze gewenste partner gevonden in de textielindustrie. Brookhuis is al jaren een zeer gerenommeerde naam in de textielindustrie met een schat aan ervaring binnen de branche.

Cumulus start samenwerking met Brookhuis

In Brookhuis hebben wij onze gewenste partner gevonden in de textielindustrie. Brookhuis is al jaren een zeer gerenommeerde naam in de textielindustrie met een schat aan ervaring binnen de branche.

Hoewel Brookhuis als marktleider in Nederland al veel markten bedient met luchtbevochtiging is het marktaandeel in de textielindustrie nog niet heel groot. Met de gecombineerde expertise van Brookhuis in de textielindustrie en de kennis van Cumulus op het gebied van luchtbevochtiging is het streven binnen 3 jaar marktleider in Nederland te worden. Bij Cumulus staat het productieproces centraal en is de oplossing hierop afgestemd: betrouwbaar, energiezuinig en legionellaveilig.

Voordelen luchtbevochtiging in de textielindustrie

Bevochtiging is een algemeen goed in de textiel industrie, omdat wanneer de luchtvochtigheid tot onder de 40% daalt het garen minder elastisch en statisch wordt. Hierdoor breekt het garen sneller en ontstaat er stilstand en productieverlies. Ook snij- en montagewerk wordt minder betrouwbaar wanneer de luchtvochtigheid te laag is, omdat het textiel krimpt.

Resumerend biedt bevochtiging u de volgende voordelen:

  • Minder garenbreuk (hogere productiviteit)
  • Geen statische elektriciteit
  • Grotere nauwkeurigheid bij snij- en montagewerk

Toepassing luchtbevochtiging in textiel

Bevochtiging kan op vele manieren plaatsvinden, zowel via stoombevochtiging als adiabatisch. Stoombevochtiging vergt enorm veel energie waardoor adiabatische bevochtiging de voorkeur heeft. Adiabatische verneveling biedt additionele koeling en vergt minder onderhoud. Wel is het van belang de legionellaveiligheid hierbij te waarborgen.

Wilt u weten hoe wij uw productieproces kunnen optimaliseren en uw energiekosten reduceren, neem dan nu contact op. Een korte impressie van een systeem bij een van onze klanten, het weverijmuseum te Geldrop, kunt u in onderstaand filmpje bekijken.

Meer informatie over CUMULUS NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!