Cursus over ontslagwetten door Van Oers Loonadvies

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Van Oers Loonadvies

De wetgeving rondom personeel en ontslag is voortdurend in beweging. Met name sinds de invoering van de WWZ 2 jaar geleden, is het voor werkgevers lastig om alle ontwikkelingen op de voet te blijven volgen.

Cursus over ontslagwetten door Van Oers Loonadvies

Aanzegvergoeding, billijke vergoeding, transitievergoeding, ontslaggronden en hoger beroep, hoe kan ik als werkgever nog wijs worden uit dit woud aan wet- en regelgeving? En hoe gaat de rechter hier mee om? Net als u denkt dat u weet hoe het zit, dient de volgende uitspraak zich alweer aan.   Kortom, het valt beslist niet mee om de actualiteit bij te houden. Wat zijn uw verplichtingen als werkgever? En nog veel belangrijker: wat zijn uw mogelijkheden? Wat is de beste optie in uw situatie? Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de Van Oers Academy, worden alle valkuilen en aspecten rondom ontslag toegelicht aan de hand van actuele jurisprudentie. Zo krijgt u een arsenaal aan praktische tips, bruikbare adviezen en pragmatische inzichten, waarmee u in uw eigen praktijk effectief en professioneel aan de slag kunt.

WWZ

Per 1 juli 2015 is de WWZ in werking getreden. De nieuwe wetgeving heeft het niet bepaald eenvoudiger gemaakt om een werknemer te ontslaan. Meer dan ooit moet je als werkgever een goede reden hebben voor ontslag. Is het nieuwe ontslagrecht voor werkgevers echt een verbetering? Vanaf 1 juli 2015 hebben werknemers onder andere de mogelijkheid in hoger beroep te gaan tegen ontbinding van hun arbeidsovereenkomst, kunnen ze hun instemming met een beëindigingsovereenkomst herroepen en hebben we te maken met een verplichte transitievergoeding. Tijdens deze bijeenkomst staan we kort stil bij de systematiek van het ontslagrecht na 1 juli 2015 en behandelen we uitgebreid de jurisprudentie die sinds de invoering van de WWZ over dit onderwerp is verschenen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn o.a. de transitievergoeding, de billijke vergoeding, de ontslaggronden en dossieropbouw. Ook zal er deze middag volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen of het voorleggen van een eigen casus. Wilt u ook bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen? Meld u dan nu aan!

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!