Cwegdek voor Mourik COLt® asfalt

  • Bouw
  • Bron: Mourik

De Wet Geluidhinder biedt geluidsgevoelige bestemmingen, zoals woningen, bescherming tegen geluidhinder van wegverkeerlawaai bij de aanleg en wijziging van wegen, of bij de bouw van woningen in de buurt van wegen.

Cwegdek voor Mourik COLt® asfalt

De geluidsemissie kan worden verminderd door het toepassen van stillere banden, geluidschermen en/of stiller asfalt.

Het door Mourik ontwikkelde product COLt® valt in de categorie stil asfalt, dat is genormeerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (RIVM). Door de gegeven procedures te volgen hebben we aangetoond dat COLt® voldoet aan de norm voor stille wegdekken en is een zogenaamd Cwegdek verstrekt. Klik hier voor meer uitleg.

Ontwikkeling

Vanwege de vraag uit de markt is Mourik in 2008 gestart met de ontwikkeling van een asfaltdeklaag met een lange levensduur, bestand tegen zware belastingen (wringend verkeer). In 2008 is het eerste project aangelegd in Venlo op een kruising. In de periode die volgde werden verbeteringen aangebracht.

Het Asfalt Kennis Centrum bracht ons op het idee om geluidsmetingen te doen. Uit de metingen werd duidelijk dat het mengsel voldeed aan de gestelde minimale normen, en dit was voor ons het signaal om het product verder te ontwikkelen. Een ander aspect was toen ook al duidelijk: het mengsel kon op een veel lagere temperatuur worden geproduceerd. Bovendien levert het een substantiële bijdrage aan de vermindering van CO2.

Het mengsel heeft een beschermde handelsnaam, COLt®, en heeft de volgende kenmerken:

  • Ontwerplevensduur van 15 jaar (duurzaam)
  • Het is geluidsreducerend
  • Het zorgt voor vermindering van CO2-uitstoot

Momenteel wordt het product verder ontwikkeld als asfaltdeklaag met lichtreflectie.

Meer informatie over MOURIK VLISSINGEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!