Daniël Wigboldus nieuwe voorzitter Radboud Universiteit

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Radboud Universiteit

Sociaal Psycholoog Daniël Wigboldus start op 1 mei 2017 als voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Dat heeft het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit bekend gemaakt.

Daniël Wigboldus nieuwe voorzitter Radboud Universiteit

Foto: Daniël Wigboldus

Wigboldus: ‘Het is een grote eer om vanuit deze positie bij te mogen dragen aan de toekomst van de Radboud Universiteit. Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen die deze organisatie zo bijzonder maakt.’ Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit: ‘Met professor Daniël Wigboldus heeft de Radboud Universiteit een uitstekende nieuwe collegevoorzitter. Hij is toegankelijk, een begenadigd communicator en goed bekend met de succesvolle koers van de Radboud Universiteit. Wij verwelkomen Daniël Wigboldus van harte als voorzitter van onze universiteit.’

Ervaring

Wigboldus heeft ruime bestuurservaring. Hij is nu nog decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en is daarnaast onder meer voorzitter van het Disciplineoverleg Sociale Wetenschappen en bestuurslid van de European Association of Social Psychology.

Wigboldus studeerde en promoveerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en maakte eind jaren negentig de stap naar de Radboud Universiteit om aan de slag te gaan als PostDoc. Aansluitend werkte hij vijf jaar als universitair (hoofd)docent aan de Universiteit van Amsterdam.  Begin 2005 keerde hij terug naar Nijmegen als hoogleraar. In 2008 verkreeg hij de universitaire onderwijsprijs. Hij doet onderzoek naar persoonswaarneming, onder meer naar de invloed van stereotypen en vooroordelen op het waarnemen van gezichten en was initiatiefnemer van het Virtual Reality Lab van het Behavioural Science Institute.

Onderwijsvisie

Wigboldus was nauw betrokken bij de totstandkoming van de onderwijsvisie van de Radboud universiteit ‘Kwaliteit, binding en duidelijkheid’ (maart 2013).

Daniël Wigboldus is de opvolger van Gerard Meijer die sinds januari directeur is van het Fritz-Haber-Institut der Max-Planck-Gesellschaft in Berlijn. Naast de voorzitter bestaat het college van bestuur uit vice-voorzitter Wilma de Koning en rector magnificus Han van Krieken.

Tijdens de academische zitting van de dies natalis op 18 mei a.s. zal Daniël Wigboldus een korte toespraak houden voor studenten, medewerkers en relaties van de universiteit.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!