Dankzij de Q-Rocs lopen projecten Heurkens & Van Veluw beter en efficiënter

De fabriek van Heurkens & van Veluw uit Oss heeft de afgelopen 5 jaar een flinke metamorfose ondergaan. In plaats van een van-links-naar-rechts-indeling, is de fabriek anno 2018 onderverdeeld in productiecellen.

Dankzij de Q-Rocs lopen projecten Heurkens & Van Veluw beter en efficiënter

In deze cellen werken teams, bestaande uit cross-functionele werknemers die gezamenlijk aan orders werken. Via een van de 3 Q-Rocs (kantoorteams) krijgen ze de orders binnen. “Een klant heeft nauw contact met een Q-Roc projectmanager. Hierdoor weet hij precies wat de klant wil en hoeft hij niet steeds zijn wens te herhalen. Dit werkt een stuk fijner en efficiënter voor alle partijen”, aldus Jorg Blankers, eindverantwoordelijke bij Heurkens & van Veluw.

De 3 Q-Rocs

Heurkens & van Veluw beschikt over 3 soorten Q-Rocs: Q-Roc Parts, Q-Roc Projects en Q-Roc Repeat Parts. Deze kantoorteams sturen de productiecellen in de werkplaats aan. De Q-Rocs zorgen ervoor dat de hele order wordt verwerkt van A tot Z en de productiecellen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteits- en leverperformance aan de klanten. Zij zorgen voor de bewerkingen zoals: afbramen, tappen, zetten, lassen en de eindcontrole.

Q-Roc Parts

Q-Roc Parts, intern kleurstroom blauw, houdt zich bezig met orders die een korte doorlooptijd hebben en bedient zo’n 150 klanten. In de gekoppelde productiecel die bij dergelijke orders horen, zijn de medewerkers vooral bezig met het lasersnijden van metaal voor bedrijven uit de regio die metaalonderdelen nodig hebben.

Q-Roc Projects

Q-Roc Projects, intern kleurstroom geel, houdt zich bezig met projectmatige opdrachten inclusief laswerkzaamheden. Deze hebben vaak een doorlooptijd van 2 tot 10 weken. Tijdens zo’n project maakt dit kantoorteam eerst de projectplanning en tekeningen, die ze vervolgens aan de klant presenteert ter goedkeuring. Daarna kan het team in de productiecel aan de slag met het vervaardigen van de order. De klant komt regelmatig langs om te kijken of alles nog naar zijn wens verloopt. Samen met het team komt hij tot een mooi eindproduct.

RVS tanks voor luchtwassers

“Een interessant voorbeeld is het luchtwassersproject voor GTL Europe. Dit bedrijf houdt zich bezig met compostering. Wij hebben RVS tanks voor 7 luchtwassers gebouwd en tekentechnisch het plaatwerk van deze luchtwassers geoptimaliseerd. De tanks van de luchtwassers hebben een diameter van 3 meter en zijn tot 7 meter lang. Dankzij deze luchtwassers wordt het ammoniakgehalte van het compost uit de lucht gehaald en opgenomen in het water”, aldus Jorg.

Q-Roc Repeat Parts

Heurkens & van Veluw heeft ook veel te maken met vaste klanten die wekelijks een bestelling sturen. Q-Roc Repeat Parts, intern kleurstroom oranje, is het aanspreekpunt voor deze klanten. “In Q-Roc Repeat Parts hebben we wekelijks contact met dezelfde klanten. We kennen elkaar dus erg goed en kunnen hierdoor inspelen op hun verlangens”, aldus Frits van den Hogen, voormalig projectmanager van Q-Roc Repeat Parts. “Een van onze vaste klanten is Lely Nederland. Dit bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van oplossingen voor de melkindustrie. Wij produceren voor hen metalen lassamenstellingen die ze gebruiken om melkmachines te maken.”

Meer informatie over HEURKENS & VAN VELUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!