DB Schenker Logistics Nederland verbreedt logistieke dienstverlening healthcare door verwerving GDP certificaat

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: DB Schenker Logistics Nederland

De Tilburgse vestiging van DB Schenker Logistics Nederland heeft het GDP certificaat (Good Distribution Practice) ontvangen.

Dit betekent dat de vestiging voldoet aan de zeer strenge kwaliteitseisen die gelden voor de logistieke behandeling van farmaceutische producten. DB Schenker Logististics Nederland, die vanuit de Tilburgse vestiging al de logistiek van medische instrumenten verzorgt, verbreedt hiermee zijn dienstverlening voor de healthcaresector.

Het GDP-certificaat is een goede aanvulling op het IATA-label dat DB Schenker Logistics Nederland sinds kort mag voeren voor het luchtvervoer van temperatuurgevoelige farmaceutische producten. Met beide certificaten op zak is DB Schenker Logistics Nederland goed gepositioneerd om de farmaceutische industrie geïntegreerde en op maat gemaakte logistieke oplossingen aan te bieden.
Bovendien kan DB Schenker Logistics Nederland nu een volgende stap zetten bij de ontwikkeling van een logistieke infrastructuur voor de healthcaresector in Europa.

Bart Coenen, Senior Vice President Contract Logistics van DB Schenker Logistics Nederland: Healthcare is één van de vier sectoren waarin wij willen groeien, zowel qua omzet als productportfolio. De toekenning van het GDP certificaat past hierin. We zijn nu nog beter in staat onze healthcareklanten de best mogelijke logistieke diensten te verlenen.

DB Schenker Logistics Nederland is een internationale logistieke dienstverlener die al 120 jaar actief is in Nederland. Sinds 2002 is DB Schenker Logistics Nederland als zelfstandige transporten logistieke divisie onderdeel van Deutsche Bahn. De onderneming verzorgt internationaal wegen railtransport (binnen Europa) en zee- en luchtvervoer (mondiaal). Daarnaast worden klant- en sectorspecifieke logistieke oplossingen geboden van transport en value added services en distributie tot full supply chain-oplossingen. DB Schenker telt ruim 95.000 medewerkers in meer dan 130 landen. Wereldwijd heeft het concern 2.000 eigen vestigingen. In Nederland zijn ruim 2.100 mensen werkzaam en heeft DB Schenker Logistics Nederland 21 logistieke centra en kantoren op 19 locaties.

Meer informatie over DB SCHENKER landtransport:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!