De Graaf Logistics uit Oosterhout is goed op weg met werken aan werk

  • Arbeidsmarkt

De Graaf Logistics doet er als modern transportbedrijf alles aan om goed personeel aan te trekken en binnen te houden. Dat lukt het Oosterhoutse bedrijf prima gezien de vele langdurige verbintenissen in het uit 180 werknemers bestaande personeelsbestand.

De Graaf Logistics uit Oosterhout is goed op weg met werken aan werk

Het bedrijf uit Oosterhout is naast warehousing gespecialiseerd in fijnmazige distributie in de Benelux en bezorgt in iedere stad en dorp dagelijks goederen voor onder andere de verf- en doe-het-zelf-industrie. Directeur Robert van Wezel licht de aanpak op het gebied van werving en selectie toe: “De laatste jaren zijn we sterk gegroeid. Dat resulteerde in het feit dat we veel nieuw personeel hebben aangenomen. Een tijdlang is er al een krapte op de arbeidsmarkt, zeker als het gaat om chauffeurs. Desondanks slagen we er bij De Graaf Logistics toch in om de openstaande vacatures goed in te vullen. Om dat in de toekomst te kunnen blijven doen, benaderen we de arbeidsmarkt op verschillende manieren.”

Facebook

Eén van die manieren was een reclamecampagne op Facebook. Van Wezel vertelt: “Naar aanleiding van die campagne klopten er diverse ervaren medewerkers bij ons aan. Na een kennismaking bleek het van beide kanten te klikken. Zij wilden graag werken bij een logistiek bedrijf zoals De Graaf Logistics en wij waren enthousiast over hun kwaliteiten. Dan is een contract zo getekend!”

Doorgroeien

De Graaf Logistics kiest er dus bij voorkeur voor om zelf kandidaten te selecteren om hen vervolgens een kans te bieden om zich te bewijzen binnen het bedrijf en hen dan eventueel door te laten groeien. Van Wezel daarover: “Als chauffeur kun je bijvoorbeeld bij binnenkomst met B-rijbewijs op kosten van De Graaf Logistics doorgroeien naar C-rijbewijs voor een bakwagen en het CE-rijbewijs als chauffeur van een trekker/oplegger.”

Baangarantie

Ook in het middelbaar onderwijs laat De Graaf Logistics geen kans onbenut om zich te profileren en bekend te maken als potentiële werkgever. “Zo bieden we voor MBO-leerlingen stageplaatsen aan met baangarantie. Deze leerlingen gaan één dag in de week naar school en werken vier dagen in de week in de praktijk bij ons. Afhankelijk van niveau en interesse kan dit bij De graaf Logistics binnen de afdelingen warehouse, chauffeur, IT of Customer Service,”aldus Van Wezel.

Logistiek Platform

De Graaf Logistics heeft samen met aantal andere logistieke bedrijven in de omgeving het Logistiek Platform Amerstreek (LPA) opgericht. Doel is om de logistieke sector te promoten in de Amerstreek (gemeente Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen). Van Wezel licht toe: “Bij het LPA werken onderwijs, overheid en ondernemers – de zogenoemde 3 O’s - samen bij de promotie van onze sector, beginnend bij groep 8 van het basisonderwijs. We benaderen ook veel VMBO-scholen zodat bij leerlingen duidelijk wordt dat logistiek meer is dan alleen dozen schuiven , maar ook mogelijkheden biedt in de IT en Customer Service. Middelen die hierbij worden ingezet zijn gastlessen, rondleidingen en praktijkopdrachten. Allemaal om er voor te zorgen dat er in de toekomst genoeg mensen blijven kiezen voor de logistiek. En dan wat mij betreft het liefst bij De Graaf Logistics natuurlijk.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over GRAAF LOGISTICS B.V., DE :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!