De horeca in Tilburg wil verduurzamen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Tilburg

De gemeente, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Tilburg en de Rooi Pannen hebben op dinsdag 28 november een zogenoemde Green Deal gesloten. Dit om er voor te zorgen dat de horeca in Tilburg kan verduurzamen.

De horeca in Tilburg wil verduurzamen

Klimaatbestendig

De Green Deal sluit aan bij de doelstelling van de gemeente om in 2015 klimaatneutraal te zijn en een circulaire economie te hebben. De gemeente zet in haar roadmap Tilburg Klimaatneutraal 2045 in op een klimaat-neutrale en klimaatbestendige stad. Daarin zijn de doelstellingen van het programma van het Rijk: 'Nederland Circulair in 2050' opgenomen. In dit document staat de visie van het kabinet op een toekomstbestendige en duurzame economie, waarin rekening wordt gehouden met het milieu. Tilburg vindt het belangrijk om afspraken te maken over een duurzame stad. Dat is namelijk niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de economie.  

Energieverbruik in de horeca

De komende tijd zal de gemeente haar focus op de verduurzaming van de horeca leggen. De horeca heeft immers een bijzondere positie vanuit haar sociale functie in de maatschappij en kan om deze reden als geen ander de pioniersfunctie op het gebied van verduurzaming vervullen.

Duurzaam

Om te komen tot een volledige klimaat-neutrale en klimaatbestendige stad moeten bedrijven zich ervan bewust zijn hoe ze met grondstoffen en energie omgaan. Momenteel ontwikkelt de gemeente daarom een aanpak om bedrijven structureel te informeren, te stimuleren en te begeleiden bij de energietransitie.

Over de Green Deal

De horeca is de eerste bedrijfstak die middels een Green Deal aan de aanpak van de gemeente mee doet. Namens Koninklijke Horeca Nederland Tilburg tekenden Dolf Colen (voorzitter) en Geoffrey Ibes (portefeuillehouder Circulaire Economie) de Green deal, namens de gemeente Tilburg wethouders Erik de Ridder (CDA, Economische zaken) en Berend de Vries (D66, Duurzaamheid). Hanneke Majoor tekent namens De Rooi Pannen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!