De mens met zijn individuele expertise is dé kracht van MIDL Logistics

  • Logistiek & Vervoer

In het hart van de supply chain is MIDL Logistics uit Nijmegen een brug tussen producent en consument. Vandaaruit wordt de regie gevoerd over een wereldwijd web van verbindingen. Steeds meer draden worden er gesponnen. “Daarom besteden we elke dag weer aandacht aan het optimaliseren van onze processen”, zegt Fred Schijvens, manager logistics operations.

De mens met zijn individuele expertise is dé kracht van MIDL Logistics

In het transport van A naar B speelt de vrachtwagen een belangrijke rol. Maar niet zozeer bij MIDL Logistics. “Onze kracht zit in de expertise bij onze medewerkers. Zij weten welke behoefte er leeft bij de klant. Dit kan zijn van het naar A en B brengen van goederen (per spoor ,weg en water) in de breedste zin van het woord met de bijbehorende douanedocumenten. Denkend aan het Brexit-verhaal is dit op dit moment een hot item. Onze medewerkers weten exact bij welke partner zij de verschillende vraagstukken neer moeten leggen. MIDL heeft in de loop van de jaren een sterk netwerk opgebouwd aan betrouwbare en kwalitatief goede vervoerders die voor ons dagelijks de vele zendingen afhalen en aanleveren bij ‘onze’ klanten op de afgesproken dag en tijdstip. Niet voor niets halen deze vervoerders jaarlijks een afleverperformance van ruim boven 99%. Dat is hun expertise. Op die manier vullen we elkaar heel goed aan. En daar hebben onze klanten profijt van: ze krijgen het beste van twee werelden.”

Nieuwe klanten? Altijd doorvragen

Nieuwe klanten van MIDL Logistics worden heel serieus genomen.. “Eerst luisteren we goed, daarna vatten we samen wat de klant volgens ons graag wil. Daarna vragen we door. Net zo lang tot de hele puzzel is gelegd. Want dat is logistiek: de stukjes moeten nauw op elkaar aansluiten. Het verhaal en uitwerking moeten aan de voorkant kloppen. Dat is de eerste schakel waar het begint het in de keten. Onze ervaring is dat de klant hier een goed gevoel bij heeft en jou ook als een professionele partner ziet. Daarnaast nodigen wij nieuwe klanten uit om samen te kijken waar hun producten worden opgeslagen en welke mensen ervoor zorgen dat het proces naadloos verloopt. Voor MIDL een vanzelfsprekendheid: wij krijgen de goederen te leen. Dus moet de klant weten dat er goed met zijn of haar goederen wordt omgegaan. Dit is het ontzorgen waar MIDL voor staat.”

Opslaan in een warehouse: het kan voor enkele tot wel duizend vierkante meter. En dat op elk moment van de dag. “Mochten onze magazijnen vol zitten, dan hebben we de mogelijkheid om onder onze regie nog uit te wijken naar derden binnen een straal van vijf kilometer voor het opslaan en picking van de goederen. Logisch, natuurlijk, wij willen geen tijd verspillen binnen onze doorlooptijd van orders. Bovendien ben je duurzaam bezig: je rijdt geen overtollige kilometers. Wat het milieu betreft, houden we bij de keuze van de transportbedrijven rekening met hun ‘voetafdruk’. Elektrisch rijden heeft bij ons indien mogelijk een streepje voor.”

Alles onder één dak

Business to business en business to consumer. Het scala van klanten waar MIDL haar logistieke diensten aan verleend, is breed. Van pakket naar een eind consument tot volle containers/auto’s naar retailers of distributeurs. Daarnaast heeft MIDL een VAL-afdeling. Daar zetten enthousiaste medewerkers voor grote opdrachtgevers op maat gemaakte displays in elkaar. Zo veel variëteit, dat is waar MIDL zich mee onderscheidt.

MIDL Logistics maakt niet alleen gebruik van regionale partners. Ook heeft het bedrijf een goed contact met het middelbaar onderwijs. Schijvens: “Binnen het mbo zijn leerlingen soms zoekend: wat past bij mij? Op die vraag willen we graag een antwoord geven en nodigen we ze uit om een paar weken op ons bedrijf mee te draaien. Om te ontdekken wat logistiek is. En of het misschien past bij hun ambities.”

MIDL Logistics heeft zich bewust bij RegioinBedrijf aangesloten. “RegioinBedrijf biedt MIDL de kans haar naamsbekendheid te vergroten, met als doel ook regionaal van elkaars krachten gebruik te kunnen maken. Uiteindelijk draait het daarom.”

Meer informatie over MIDL B.V. LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!