De Röntgendokters winnaar van de regionale voorronde Zorginnovatieprijs

Vier ambitieuze ondernemers stonden op maandag 22 januari op het podium van Innovitapark in Roosendaal tijdens de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. De Röntgendokters, Gezondheidsmeter PGO, Wanderwatch en Dayclocks overtuigden de jury.

De Röntgendokters winnaar van de regionale voorronde Zorginnovatieprijs

Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat was de Röntgendokters. Wanderwatch ontving de Wildcard waarmee ze eveneens kans maken op deelname aan de landelijke finale tijdens het Health Valley Event op 15 maart. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Corné van Poppel en Marc Kalf, voorzitter van de Stichting Zorginnovatie.nl.

Care Innovation Center en Innovitapark

De regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2018 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland werd georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Innovitapark. De voorronde vond plaats tijdens het pitchevent Van #hoedan? naar #zodus!. Toonaangevende sprekers van onder andere Transvorm en Huawei informeerden de aanwezigen over de uitdagingen in de zorg en nieuwe innovatieve oplossingen gericht op gezond leven, welzijn en zorg.

Geen lange wachttijden bij De Röntgendokters

‘Geen lange wachttijden als je je zorgen maakt over je gezondheid’, dat is waar de Röntgendokters voor staan. Op verwijzing van je huisarts kun je hier zonder afspraak terecht voor röntgenfoto's, echo's, botdichtheidsmetingen, ECG en bloedafname. Binnen 2 uur is de uitslag beschikbaar. Bovendien hebben de Röntgendokters ruime openingstijden en zijn ze meestal gevestigd in winkelgebieden dus heel goed bereikbaar. In 2017 ontving Erik Schoones van de Röntgendokters de Breda Startup Award. “Deze nominatie is wederom een erkenning voor onze dienstverlening. We kijken uit naar de landelijke finale waarbij we ons concept nog breder onder de aandacht kunnen brengen”, aldus de winnaar van de regionale voorronde.

Acceptatie specialisten

De jury bestaande uit Corné van Poppel (wethouder) Brigitte van Haaften (bestuurder SDW) Jules Veraart (ondernemer) en Karin van Nieuwenhuijzen (projectmanager Zorgboulevard Kellebeek College) waren enthousiast over dit concept. Bij de beoordeling hebben ze gekeken naar de haalbaarheid, schaalbaarheid, toegevoegde waarde voor de patiënt en de zorgverlener en de toekomstbestendigheid. Als advies gaf de jury ondernemer Erik Schoones mee dat acceptatie van specialisten van essentieel belang is voor het succes. Een belangrijke voorwaarde is dat deze dienstverlening ingebed is in de bestaande zorg zodat de werkzaamheden niet dubbel worden gedaan en de kosten alsnog oplopen.

Wildcard voor Wanderwatch

Het publiek kon een stem uitbrengen welke ondernemer in aanmerking kwam voor de Wildcard. De meeste stemmen werden gegeven aan Ellie Karssemakers de bedenker van de Wanderwatch, een smartwatch waarmee kinderen worden uitgedaagd om buiten te spelen. Met deze watch kunnen ouders bovendien hun kind volgen en met hen communiceren. Sinds enkele maanden is de Wanderwatch verkrijgbaar in speelgoedwinkels in Nederland. Daarnaast is de organisatie aan het kijken hoe ze de Wanderwatch kunnen introduceren over de grens. En wordt er gewerkt aan nieuwe apps bijvoorbeeld met een koppeling naar een glucosemeter voor kinderen met suikerziekte.

Gezonde mening geeft gebruikers een stem

Bij de ontwikkeling van zorginnovatie is het belangrijk om gebruikers van het product of de dienst te betrekken. Wat vinden zij ervan, is het gemakkelijk in het gebruik en sluit het aan bij de behoeften? Om deze meningen van gebruikers te peilen is er nu de Gezonde mening. Dit is een landelijk digitaal panel waarin mensen, om wie het echt gaat, actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van zorginnovaties. Anniek Stoutjesdijk gaf hierover namens het Care Innovation Center West-Brabant een toelichting. Iedereen die zijn mening wil laat horen, kan zich aanmelden op de website van Gezonde Mening.

Stimulans voor ondernemers

De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van de Stichting Zorginnovatie. De prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Met deze prijs wil de organisatie ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, een duwtje in de rug geven om hun bedrijf echt tot een succes te maken.

Meer informatie over Care Innovation Center West-Brabant (CIC):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!