De Rooi Pannen Breda naar Seeligkazerne

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Rooi Pannen

Met trots hebben Tiny Pheninckx, bestuursvoorzitter van De Rooi Pannen, en minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) de koopovereenkomst getekend voor de Seeligkazerne in Breda.

De Rooi Pannen Breda naar Seeligkazerne

“We zijn ontzettend blij dat we de Seeligkazerne hebben mogen kopen”, meldt Pheninckx. “De gemeente Breda heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. We waarderen ook hoe een goede samenwerking met Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf tot de definitieve aankoop heeft geleid.”

Praktijkfaciliteiten

De Seeligkazerne gaat onderdak bieden aan de afdeling MBO Horeca en MBO Toerisme/Recreatie en krijgt vele praktijkfaciliteiten. Zo worden tien moderne verblijfunits gerealiseerd en een hotel met restaurants en vergadermogelijkheden. Verder gaan leerlingen sportieve en toeristische evenementen organiseren, gericht op de inwoners van Breda. Er zullen verschillende arrangementen aangeboden worden. “Al deze praktijkfaciliteiten zijn open voor iedereen”, benadrukt Pheninckx. “Zo wordt de bijzondere locatie voor iedereen toegankelijk.”

Historisch gebouw

De Bredase burgemeester Paul Depla, die tijdens de feestelijke bijeenkomst ook aanwezig was, is hier erg blij mee. “Eén van onze pareltjes krijgt een nieuwe toekomst en het wordt een extra visitekaartje voor onze bourgondische stad.” Ook minister Stef Blok spreekt vol lof over de overdracht: “Defensievastgoed is altijd vrij bijzonder, dus het zoeken naar een nieuwe bestemming voor deze panden leidt altijd tot veel creativiteit. Wat nu op deze plek gaat gebeuren, vind ik fantastisch. Een toekomst bieden aan jongeren en aan een historisch gebouw is een mooie combinatie.”

In de zomer van 2018 vindt de verhuizing plaats en start De Rooi Pannen het nieuwe schooljaar in haar nieuwe vestiging.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!