De Rooi Pannen-leerling uitgeroepen tot beste MBO-kok van Nederland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Rooi Pannen

Nick de Jong, leerling Gespecialiseerd kok aan De Rooi Pannen Tilburg, heeft in de categorie Kok goud gewonnen bij Skills Heroes, dé landelijke kampioenschappen voor jonge vakmensen in het MBO.

De Rooi Pannen-leerling uitgeroepen tot beste MBO-kok van Nederland

Irene Kieft, tevens leerling van De Rooi Pannen, behaalde de tweede plaats in de categorie Hotelreceptionist. Tijdens de finaledagen moest Nick diverse gerechten bereiden. Met 556 punten verdiende hij de gouden medaille zonder twijfel; hij liet zijn concurrentie achter zich met veertig punten verschil.

Euro Skills 2016

Meerdere winnaars van de landelijke finale kunnen zich nu plaatsen voor een volgende uitdaging: Euro Skills 2016, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 1 tot en met 3 december in het Zweedse Goteborg. Zo’n 500 Europese jongeren nemen het dan op tegen vakgenoten uit dertig landen. Vóór 1 april krijgt Nick de Jong te horen of hij ook naar het EK mag.

Skills Heroes

De finale van Skills Heroes, die op 17 maart begon en op 19 maart werd afgesloten met een grootse prijsuitreiking, vond plaats in RAI Amsterdam. Verdeeld over 29 categorieën stonden in totaal 127 MBO-leerlingen in de nationale finale. Doel van de Skills Heroes-vakwedstrijden is aanstormend vaktalent een podium te geven en het middelbaar beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!