De toeristische groei en evenementenbureaus; potentie of niet?

  • Toerisme & Recreatie

Nederland trekt jaarlijks meer en meer toeristen aan. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen voorziet een groei naar 29 miljoen buitenlandse bezoekers in 2030. De Nederlandse economie profiteert hier rijkelijk van, maar hoe kunnen evenementenbureaus als de Arjan van Dijk Groep meeliften op deze enorme groei?

De toeristische groei en evenementenbureaus; potentie of niet?

Laten we eerst kijken naar de globale redenen die Nederland zo aantrekkelijk maken voor toeristen. Een niet voor de hand liggende, maar steeds belangrijkere reden is het zogenoemde Europese Verdrag van Schengen en Vrij Personenverkeer. Dat wil zeggen dat een toerist van buiten Europa niet bij iedere grens gecontroleerd hoeft te worden. De opkomende groep van Chinese toeristen zal bijvoorbeeld niet snel naar het Verenigd Koninkrijk reizen, omdat het vanuit daar wettelijk gezien moeilijk is om door te reizen naar andere landen. Nederland, en dan met name Amsterdam, weten door dit Verdrag veel Aziatische toeristengroepen te trekken die een doortocht door Europa willen maken.

Goede infrastructuur

Een ander bijkomstig voordeel van Nederland is de infrastructuur. Deze is zodanig goed geregeld dat toeristen makkelijk en snel door Nederland kunnen reizen. Zo zijn de snelle treinverbindingen, goede wegen en uiteraard het vliegveld Schiphol bekend bij de meeste toeristen. Dit maakt Nederland een aantrekkelijke reis voor toeristen.

Nederlandse hoogtepunten

Maar wat de toeristen écht naar Nederland trekt, zijn de typische gebruiken, de idyllische landschappen en de vele duizenden bezienswaardigheden in ons kleine kikkerlandje. Je hebt het vast al eens gezien: grote groepen toeristen gezamenlijk op de fiets onderweg naar een molen of een winkeltje vol Hollands waar. Ook het grote aantal monumentale panden blijft een fascinatie voor de vele toeristen. Nederland staat bol van de historische, naoorlogse en betekenisvolle gebouwen.

Potentie evenementenbureaus

Laat de Arjan van Dijk Groep nu in het bezit zijn van een aantal monumentale panden. Maar liefst vier bijzondere panden met verschillende excentrieke en verwonderende ruimten sieren de Arjan van Dijk Groep. Waar de Arjan van Dijk Groep van origine voornamelijk bezig is met het organiseren van bedrijfsfeesten en -evenementen, is de dochteronderneming van de Arjan van Dijk Groep nu ook bezig met het ontwikkelen van verschillende publieksevenementen en arrangementen. HIER. Event locaties organiseert diverse arrangementen die uiterst geschikt zijn voor groepen toeristen afkomstig uit diverse culturen.

Vestingstad Geertruidenberg

Bovendien bevinden twee van deze monumentale panden zich in de historische vestingstad Geertruidenberg. Een combinatie waar menig toerist op af komt. Afhankelijk van de toeristische groei kunnen deze arrangementen afgesteld worden op de doelgroep. Zo biedt HIER. Eventlocaties niet alleen diverse zomerse arrangementen, maar kunnen toeristen ook in de winter terecht voor ludieke arrangementen.

Profiteren van groei

 

Het lijkt op het eerste gezicht moeilijk voor een evenementenbureau om te profiteren van de toeristische groei. Desalniettemin zijn er wel degelijk tal van mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden versterkt als het evenementenbureau in het bezit is van een unieke locatie. Daarnaast vereist het een creatieve geest om de toeristen de juiste richting op te sturen. Het aanbieden van diverse toeristische arrangementen kan hier al veel in betekenen!

Meer informatie over ARJAN VAN DIJK GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!