DekoVerdivas blinkt uit als logistiek fijndistributeur

  • Logistiek & Vervoer

In een themaspecial over logistiek en transport mag DekoVerdivas uit Tilburg zeker niet ontbreken. Bij deze drukkerij zoeken ze graag de uitdaging op en dan met name die op het gebied van logistiek binnen onze leefomgeving. Directeur Jos Frijters en zijn medewerkers leveren graag een bijdrage om die leefbaar te houden.

DekoVerdivas blinkt uit als logistiek fijndistributeur

Foto: Directeur Jos Frijters

Voordelen van de vernieuwde en gemoderniseerde diensten die DekoVerdivas aanbiedt als logistiek fijndistributeur van klantspecifieke standaard en variabele producten zijn: helderheid in de facturatie, duidelijkheid in het moment van leveren van fysieke en digitale items en het inregelen van autorisatie binnen het bestelproces.

Dichtslibt

“Als je ziet wat er dagelijks allemaal rondrijdt aan busjes en vrachtwagens met allerlei pakketjes, vrachten en bestellingen dan weet je dat er iets moet gebeuren om te zorgen dat het op een gegeven moment niet helemaal dichtslibt,”aldus Frijters.

Eindgebruiker

Bij DekoVerdivas zoeken ze altijd naar de beste oplossing om te zorgen dat de bestellingen op de meest verantwoorde en slimme manier bij de eindgebruiker terecht komen als afsluiting van het ‘last mile’-traject. Frijters legt uit: “Wij verzamelen de producten die de klant nodig heeft in ons magazijn. Dat zijn eigenlijk altijd klantspecifieke producten. Fysieke items dus met kleur, of logo of anderszins op de klant toegespitst. Denk bijvoorbeeld aan pennen met een bedrijfslogo, maar natuurlijk ook drukwerk zoals briefpapier of visitekaartjes. Dat komt in ons magazijn terecht via onze eigen productieafdeling of een grote leverancier uit bijvoorbeeld China.”

Templates

Bij DekoVerdivas maken ze dat dan via de online portal beschikbaar voor afdelingen of personen binnen de organisatie van de klant, bijvoorbeeld het ETZ- ziekenhuis en De Mandemakers Groep. “De klant kan dan in het systeem inloggen en alle producten die nodig zijn naar eigen inzicht afroepen en laten bezorgen. Het bijzondere is dat wij die bestellingen per afgesproken periode verzamelen en leveren dat dan uit naar het desbetreffende filiaal. Compleet verpakt krijgt de klant dan dus in één keer al zijn offline communicatie-items toegeleverd. Van bedrukte pennetjes tot badslippers met logo en van brochures tot ovenwanten met slogan. Binnen hetzelfde systeem kunnen ook visitekaartjes aangemaakt worden. Daar zijn per bedrijf of filiaal templates voor beschikbaar en vanuit de klant kunnen daar dan de benodigde gegevens zoals naam en telefoonnummer voor een nieuwe medewerker worden ingevuld. Ook folders kunnen zo snel worden aangepast en besteld.”

Voordelen

De voordelen voor de klant zijn legio. Frijters legt uit: “De besteller binnen een organisatie weet wat er in ons magazijn aanwezig is en dat er te allen tijde besteld kan worden. Ook hoeft er niet gekeken te worden naar of het wel de laatste versie is en of het juist verpakt is: dat zit namelijk allemaal ingeregeld in het systeem. En je weet ook precies wanneer de hele levering voor die periode binnen komt, want dat is afgesproken. Je krijgt dus maar één keer een zending en bent zo dus verlost van vele transportbewegingen en diverse leveranciers die steeds aan de deur staan met één doosje. Daarnaast factureren op afspraak op de kostenplaats; dat is heel prettig voor bedrijven en organisaties met meerdere filialen of franchiseformules.”

Kostenplaatsen

Het door DekoVerdivas digitaal beschikbaar stellen van producten, voorraadbeheer en het bezorgen ervan levert bijvoorbeeld bij het ETZ ziekenhuis in Tilburg een even praktische als uitgekiende werkwijze op: “Met vier filialen en één afgiftepunt is dat een stukje ingewikkelder. Daarom zorgen wij dat op ieder doosje staat voor wie of welke afdeling de zending bestemd is. Zij hebben binnen het ziekenhuis interne routes en kostenplaatsen die ook in ons systeem zijn verwerkt zodat ook de facturatie in één keer geregeld wordt. Wij zorgen er door het minimaal te verpakken en met behulp van gecodeerde wisselbakken ook nog eens voor dat we geen overtollig verpakkingsmateriaal gebruiken zodat het door de klant snel intern verspreid kan worden.”

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over DekoVerdivas B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!