Denk Groter Debat met Hugo Borst en Carin Gaemers

  • Farma & Zorg
  • Bron: Fontys Hogescholen

Hoe gaan we jongeren weer interesseren om in de ouderenzorg te werken en hoe houden we de kwaliteit van de zorg op peil. Daarover spraken Hugo Borst en Carin Gaemers met studenten, professionals in de zorg en ouderen tijdens het Fontys Denk Groter Debat.

Denk Groter Debat met Hugo Borst en Carin Gaemers

Foto: Carin Gaemers en Hugo Borst tijdens het Denk Groter Debat

Scherp op Ouderenzorg

Hugo Borst, (voetbal)columnist en schrijver, en Carin Gaemers, historicus, troffen elkaar in de cliëntenraad van het verzorgingstehuis van hun moeders. Samen schreven ze een plan voor een betere verpleeghuiszorg. Het manifest, ‘Scherp op Ouderenzorg’, deed veel stof opwaaien. Ze wonnen er een belangrijke communicatieprijs mee en kregen de voltallige Tweede Kamer achter zich.

Een carriere in de ouderenzorg

Tijdens het Denk Groter Debat in een volle Philipszaal van Parktheater Eindhoven probeerden ze de studenten van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid voor een carriere in de ouderenzorg te winnen. Dat bleek geen gemakkelijke klus. Docent Erik van Roon schoot daarom te hulp. Hij bood Hugo en Carin een team van studentambassadeurs aan van Fontys en het Summa College dat bij die missie gaat helpen. 

Terugkijken

Omroep Brabant zendt het Denk Groter Debat met Hugo Borst en Carin Gaemers uit op zondag 26 november 13:57 uur, 18:46 uur, 20:46 uur en 22:46 uur. Op maandag 27 november kun je het debat nog bekijken om 13:58 uur en 16:03 uur.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!