Digitale engineering biedt enorm potentieel voor efficiëntie in machinebouw

  • Technologie
  • Bron: Lenze

Flexibeler en krachtiger machines en installaties vereisen niet alleen meer uitgebreide besturingsprogramma's, maar ook het ontwikkelingsproces wordt steeds complexer. De digitale technologie biedt hier nu al soelaas en de positieve effecten zullen in de toekomst nog groter zijn.

Digitale engineering biedt enorm potentieel voor efficiëntie in machinebouw

Lenze biedt geïntegreerde tools en services voor de gehele levenscyclus om processen te vereenvoudigen, kosten te reduceren en het gebruik van tijd en middelen in de engineering tot een minimum te beperken. De automatiseringsspecialist zal in presentaties en rondetafelgesprekken op SPS Connect van 24 tot 26 november 2020 presenteren wat er mogelijk is.

Modularisatie heeft zijn waarde bewezen in de ontwikkeling van machines: omdat beproefde functionele eenheden kunnen worden hergebruikt en niet steeds opnieuw hoeven te worden ontworpen. Machinefabrikanten en gebruikers profiteren gedurende de gehele levenscyclus: van systeemontwerp, programmering en inbedrijfstelling tot opslag en logistiek rondom spare parts. De belangrijkste voorwaarde om terug te kunnen vallen op informatie uit eerdere projecten is, dat deze informatie in een gestandaardiseerde vorm beschikbaar is. Dit is precies waar de digitale tweeling, ook wel bekend als de administration shell, in het spel komt. Deze brengt fysieke componenten en machines digitaal in kaart en fungeert als verzamelpunt voor alle relevante informatie.

Modern design tools

Met haar apps en tools maakt Lenze dit concept al toepasbaar en levert het een belangrijke bijdrage aan een consistent datagebruik. Een van de centrale tools voor digitale engineering is de EASY System Designer, die de eerste technische stappen zoals idee, ontwerp en concrete ontwikkeling omvat. Met deze web-based tool kunnen alle personen die betrokken zijn bij het planningsproces vanuit de verschillende disciplines de complete planning van automatiseringsoplossingen uitvoeren, van de controller tot en met de aandrijftechniek, inclusief de benodigde applicatiesoftware.

Op basis van geïntegreerde intelligentie controleert de tool de ontwikkelde systeemoplossing op haar haalbaarheid en documenteert alles wat nodig is voor de mensen die betrokken zijn bij het engineeringproces. Dit bespaart kostbare planningstijd, verkort het besluitvormingsproces en vermindert de risico's in het project. 

Voor meer informatie zie de website van Lenze.

Meer informatie over LENZE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!