Distibuteur JéWé wint stimuleringsprijs van Logistiek Idee Brabant

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Logistiek in Brabant

JéWé, dat onder andere producten levert aan bekende bouwmarkten, heeft vorige week een stimuleringsprijs ontvangen in het provinciehuis 's-Hertogenbosch.

Distibuteur JéWé wint stimuleringsprijs van Logistiek Idee Brabant

Het bedrijf wil op een voortvarende manier de beladingsgraad van de eigen logistieke stromen naar afnemers verhogen door ze te bundelen met zendingen van andere leveranciers die leveren aan dezelfde klanten. Resultaat: van 40 naar 15 spitsritten door Brabant.

Uit het juryrapport:

“De winnaar van de 1e ronde van Logistiek Idee Brabant is een bedrijf uit Gorinchem dat op een voortvarende manier de beladingsgraad van de eigen logistieke stromen naar afnemers wil verhogen door ze te bundelen met zendingen van andere leveranciers die leveren aan dezelfde klanten. Door het bundelen van deze leveringen ontstaan dikkere goederenstromen naar de filialen van klanten in stedelijke gebieden. Het effect van dit project op de lokale bereikbaarheid is direct zichtbaar omdat elk filiaal elke dag minder vrachtwagens aan de deur krijgt. Daarbij leidt dit project niet alleen tot minder spitsritten in Brabant, maar tot minder spitsritten in andere drukke gebieden in Nederland.

Bundelingsconcept

Het bedrijf speelt een centrale rol in het bundelingsconcept dat samen met de klant en andere leveranciers is ontwikkeld. Alle goederen worden door de andere leveranciers op de vestiging in Gorinchem aangeleverd en ge-crossdocked in de voertuigen van de logistiek dienstverlener die het transport verzorgt. Daarmee heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld als logistiek dienstverlener die regie voert over goederenstromen voor klanten en andere leveranciers.

Beoordelingscriteria

De jury heeft de binnengekomen voorstellen op twee criteria beoordeeld:

  • meeste innovatiekracht: met dit project toont de winnaar een grote innovatiekracht. Het project is een combinatie van meerdere logistieke aanpassingen die gelijktijdig worden gerealiseerd:
  1. de fysieke bundeling van de stromen richting filialen,
  2. het synchronyseren van aanleveringen van de diverse leveranciers,
  3. verruimen van de aflevermogelijkheden bij afleveradressen.
  • samenwerking met andere (keten)partijen: De regie die het bedrijf heeft genomen in het organiseren van de bundeling is volgens de jury een krachtig voorbeeld van samenwerking in de logistieke keten: meerdere verladers en ontvangers zijn samengebracht om de bundeling van logistieke stromen te realiseren. Door een goede balans te vinden tussen de kosten en baten voor alle deelnemende ketenpartijen (filialen) is de bereidheid gecreëerd bij filialen om de aflevermogelijkheden te verruimen waardoor een hogere beladingsgraad kan worden bereikt.

Het is de jury een genoegen om het bedrijf: JéWé uit Gorinchem uit te roepen als winnaar van de 1e ronde van Logistiek Idee Brabant.”

Prijsuitreiking

Manager bedrijfsvoering en distributie Erik van Zanten kreeg de prijs uitgereikt van Guido Dierick, CEO van NXP en betrokken bij Beter Benutten Brabant. Erik gaat met zijn team een testrit maken in een Tesla. Wil je meer weten over de challenge in Brabant: ga dan naar www.logistiekinbrabant.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!