Dragon's Den inversteerder Shawn Harris investeert in Volta Energy

Eigenaren van het innovatieve bedrijf Volta Energy Roel en Luc Bleumer, hebben een investering van 400.000 euro weten binnen te halen via het televisieprogramma Dragon's Den. Investeerder en avocado koningin Shwan Harris ziet brood in de aggregaten op zonne-energie.

Dragon's Den inversteerder Shawn Harris investeert in Volta Energy

Gisteravond was in het programma te zien dat aanvankelijk alle vijf de Dragon's interesse hadden in het innovatieve product van de jonge broers. Zowel Pieter Schoen, Won Yip, Nikkie Plessen, Michel Perridon als Shwan Harris waren bereid om gezamelijk een bedrag van €500.000,- te investeren tegen 50% van de aandelen. 

Shawn Harris blijft over

Na de uitzending, die al enige tijd geleden werd opgenomen, bleek echter dat een aantal van de Dragon's bij nader inzien toch niet wilden investeren. Dat vertet Roel Bleumer in gesprek met De Ondernemer. De echte onderhandelingen voor de investering beginnen namelijk pas na de opnamen en in dit geval konden de beloften niet worden nagekomen. "Vlak na de kerstvakantie zijn we met iedereen om tafel gegaan", vertelt Roel. "We kregen de adviseurs van vier investeerders op bezoek en alleen Shawn was zelf aanwezig. Na het eerste gesprek kregen we te horen dat Nikkie Plessen en Won Yip toch afzagen van een investering en later haakten ook Pieter Schoen en Michel Perridon af."

Opmerkelijk is het afhaken van Pieter Schoen, omdat hij het eerste aanbod deed. Addertje onder het gras bleek echter een andere investeerder in Volta Energy die moest worden uitgekocht. Een van de redenen voor Schoen om uiteindelijk toch niet in te stappen. Roel: "Uiteindelijk bleef alleen Shawn Harris over, maar dat is misschien wel het beste dat ons had kunnen overkomen. Zij handelt duidelijk niet uit eigenbelang."

Investering in Volta Energy

Harris pompt in totaal in haar eentje de 400.000 euro in het bedrijf. Daarnaast worden door haar meerdere tonnen als lening aan Volta Energy gegeven. In ruil daarvoor krijgt zij, zoals ook in het programma te zien was, een aanzienlijk deel van de aandelen van het bedrijf in handen, namelijk de 40% die ook al in het programma werd genoemd. 

Over Volta Energy

Het bedrijf Volta-Energy ontwikkelt en produceert aggregaten die op zonne-energie werken. Met deze aggregaten willen Roel Bleumer en zijn broer een milieuvriendelijk alternatief bieden voor de diesel slurpende en vervuilende bestaande aggregaten. De zonne-aggregaten van Volt Energy worden nu voornamelijk ingezet bij festivals en kleinere evenementen. Met het investeringsgeld willen ze verder uitbreiden en ook grotere aggregaten met meer capaciteit ontwikkelen. 

Meer informatie over VOLTA ENERGY:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!