Drinkwater van Brabant Water bevat geen GenX

Brabant Water concludeert na uitvoerig onderzoek dat nergens in Brabant GenX in haar drinkwater zit. Uit voorzorg heeft het bedrijf op al haar 29 drinkwaterproductiebedrijven extra metingen gedaan.

Drinkwater van Brabant Water bevat geen GenX

Aanleiding voor de extra metingen zijn de conclusies uit het rapport van RIVM van november 2017 waarin werd gesteld dat er GenX gevonden is in het Brabantse oppervlaktewater op enkele locaties in de omgeving van de rioolwaterzuiveringen in Eindhoven en Aarle Rixtel.

Uitsluitend beschermd grondwater

De kans dat GenX in het Brabants drinkwater terecht kan komen, is uitermate klein. Het drinkwater van Brabant Water wordt namelijk uitsluitend gemaakt van grondwater. Dit grondwater wordt beschermd door dikke leem- en kleilagen en wordt gewonnen op soms wel honderden meters diepte.

Over GenX

GenX is een technologie die sinds 2012 gebruikt wordt door het van DuPont afgesplitste chemische bedrijf Chemours in Dordrecht. De technologie wordt gebruikt bij het produceren van fluorhoudende polymeren: stoffen die onder andere gebruikt worden voor het vervaardigen van anti-aanbaklagen van pannen en andere hittebestendige coatings.

Meer informatie over BRABANT WATER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!