Dura Vermeer en SPIE bouwen 380 kV-verbinding Doetinchem-Wesel

  • Industrie
  • Bron: SPIE

De Combinatie Dura Vermeer - SPIE DW380 realiseert voor TenneT het Nederlandse deel van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel.

Dura Vermeer en SPIE bouwen 380 kV-verbinding Doetinchem-Wesel

De opdracht omvat het ontwerp en realisatie van de werkwegen en fundaties en de montage van de geleiders. Opdrachtgever TenneT koos voor de Combinatie vanwege een uitgekiende aanpak om de hoogspanningverbinding binnen een strak tijdschema te realiseren, waarbij veiligheid en respect voor de omgeving hoog in het vaandel staan.

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en de Duitse grens bestaat uit 54 innovatieve Wintrack-masten en is 22 kilometer lang. Wintrack is een nieuw concept voor hoogspanningslijnen, waarbij het innovatieve ontwerp voordelen biedt bij de landschappelijke inpassing van de hoogspanningslijnen.

De realisatie van het Nederlandse deel van de 380 kV-verbinding is voor TenneT nodig om optimaal te kunnen opereren in de Europese elektriciteitsmarkt, om de betrouwbaarheid van het net te kunnen waarborgen en om in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van duurzame energie.

De werkzaamheden van SPIE en Dura Vermeer starten in april 2016. Het werk dient uiterlijk in maart 2018 te zijn opgeleverd.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!