Duurzaam netwerken bij Curio steenspil en Natuurpodium Bergen op Zoom

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Curio

Al vanaf de start in september 2015 werkt Curio steenspil samen met Natuurpodium Bergen op Zoom. De waardering daarvoor stond maandag 14 oktober centraal. Naar aanleiding van de verkiezing voor leerbedrijf van het jaar, werd deze stichting in het zonnetje gezet.

Duurzaam netwerken bij Curio steenspil en Natuurpodium Bergen op Zoom

Curio steenspil en Natuurpodium werken samen aan actuele thema’s als biobased produceren, straatafval of balans tussen recreatie en natuur. In periodes van 10 weken verdiepen leerlingen zich in de onderwerpen om uiteindelijk met zoveel mogelijk bijzondere oplossingen te komen. De samenwerking tussen deze 2 partijen laat zien dat leerlingen wel ondersteuning nodig hebben om tot een goed eindresultaat te komen. En juist die begeleiding is de kracht van Natuurpodium. “Soms merk je dat bedrijven een bepaalde verwachting hebben van onze leerlingen en dat dat niet helemaal klopt met de werkelijkheid. Bij Natuurpodium zijn de verwachtingen scherp geformuleerd en op die manier is het voor beide partijen enorm waardevol”, aldus Nicolle van Groningen, de docent bij Curio steenspil die Natuurpodium nomineerde.

Echte leven

Ook Curio-voorzitter Raad van Bestuur, Rob Neutelings, was aanwezig om te benadrukken hoe belangrijk dit soort samenwerkingen zijn. “Ik geloof er heel erg in dat je kinderen uit school moet halen. Confronteren met echte opdrachten en echte problemen uit het leven. Laat ze op deze manier maar in aanraking komen met de maatschappij. We hebben organisaties nodig zoals deze die dat op een goede manier opvangen.”

Uitbreiding samenwerking

Stichting Natuurpodium Bergen op Zoom is blij met de erkenning door Curio steenspil. “Het basisonderwijs is altijd al goed vertegenwoordigd geweest binnen onze projecten, maar het is super dat nu het voortgezet onderwijs aanhaakt. Vorige week kwamen we overeen dat we nog intensiever gaan samenwerken! Inmiddels is ook Curio prinsentuin oudenbosch betrokken in dit project. Het is prachtig om te zien tot wat voor mooie resultaten deze kinderen kunnen komen. En zeker in combinatie met natuur en duurzaamheid!”

Waardering

Het afgelegde bezoek was er een uit een reeks van zes. Naar aanleiding van de verkiezing voor Curio-leerbedrijf van het jaar, werden zes bedrijven/projecten genomineerd. Allemaal worden ze op enig moment in het zonnetje gezet. Als beroepsopleider van de regio is het voor Curio van groot belang deze bedrijven te laten weten hoeveel ze toevoegen voor onze leerlingen en studenten.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!