Duurzaamheid niet als doel maar als missie

  • Technologie

Het Veghelse bedrijf GEDO Elektro en Beveiliging B.V. heeft zich in dertig jaar ontwikkeld tot een organisatie met vele specialismen. Een vast team van 35 vakmensen staat zowel zakelijke als particuliere klanten ten dienst met maatwerk en duurzame technische oplossingen. Praktijkgericht en reëel, op een wijze die werkelijk iets toevoegt.

Duurzaamheid niet als doel maar als missie

De uitvalsbasis is weliswaar Veghel, maar GEDO is in heel Nederland actief, onder meer met het verzorgen van een breed scala aan toekomstgerichte maar effectieve toepassingen. Stelregel daarbij is wel steeds dat te installeren nieuwe technieken iets concreets moeten toevoegen. Verduurzamen op zich mag nooit het doel zijn, is de redenering. Het moet de gebruikers of bewoners van een pand tevens concrete voordelen opleveren.

Natuurlijk is het milieu belangrijk, daar zal geen GEDO adviseur of techneut iets aan af willen doen. Toegepaste technieken moeten alleen niet hun doel voorbij schieten. Zomaar een hoop zonnepanelen op een dak is niet écht een oplossing, al lijken veel mensen daar hun focus nogal op te hebben gelegd. Veiligheid, efficiëntie en rendement hebben prioriteit vinden deze Veghelse specialisten, daarna komt het esthetische deel. En hoe zit het met rendement als een pand niet goed is geïsoleerd of de verlichting allesbehalve duurzaam is? Dan is het met de beoogde milieuwinst en besparingen snel gedaan. Nieuwe voorzieningen laten aanbrengen heeft pas echt zin als er goed naar het totaalplaatje is gekeken, zowel bij nieuwbouw als bestaande locaties.

Gedo Elektro B.V.

Maatwerk

Er zijn inmiddels ontzettend veel mogelijkheden en aan de innovaties komt, zeker voorlopig, geen einde. Zowel de overheid als samenleving leggen de lat steeds hoger en de verwachte toekomstige eisen liegen er niet om. Toch adviseren de vakmensen van GEDO hun opdrachtgevers het hoofd koel te houden en samen te kijken naar wat reëel en effectief is. Zaken als warmtepompen of Triple beglazing voegen bijvoorbeeld pas wat toe als er al aan de nodige andere voorwaarden is voldaan. Investeren in duurzame technieken moet dus wel slim gebeuren, zowel in woningen als bedrijfspanden. Er volgt daarom altijd eerst een advies op maat, dat uitgaat van de verwachtingen van bewoners of gebruikers maar ook met oog voor belangrijke zaken als veiligheid. Niet ieder dak is zomaar geschikt voor het extra gewicht van zonnepanelen. Daarnaast is brandveiligheid een belangrijk aandachtspunt voor wie installaties als deze serieus neemt.

Missie

Eigenlijk is vernieuwen en verduurzamen voor GEDO altijd een toekomstgerichte mix van oog houden voor comfort, garanties af durven geven en op termijn besparen. Er wordt dus bij een voorstel en installatie zo veel mogelijk rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen en wensen. Met die klantgerichte aanpak weet het leerwerkbedrijf al bijna dertig jaar een groeiend aantal opdrachtgevers bij te staan en meteen jonge mensen voor te bereiden op een toekomst in het bedenken en verzorgen van gerichte duurzame oplossingen in domotica, beveiliging, klimaatbeheersing, telematica en andere elektrotechnische installaties.

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over GEDO ELEKTRO B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!