Duurzaamheidsscan en subsidie voor Zutphense bedrijven

Veel ondernemers zien de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op hun dak en vragen hiervoor subsidie aan. De gemeente Zutphen helpt ondernemers door het aanbieden van een duurzaamheidsscan om erachter te komen hoe ze energie kunnen besparen en opwekken.

Duurzaamheidsscan en subsidie voor Zutphense bedrijven

Een mooi praktijkvoorbeeld is het Isendoorn College. De oplopende energiekosten waren een terugkerende kostenpost. Deze kosten wilde de school verlagen en ze wilde zichtbaar bijdragen aan verduurzaaming. Als in de lessen aandacht wordt besteed aan het milieu, dan moet ook een goed voorbeeld worden gegeven. De afgelopen tijd hebben vier monteurs en vier mbo-studenten 671 zonnepanelen op het dak van het Isendoorn College geplaatst. De school is nu zelfvoorzienend en de kosten verdienen zij binnen 10 à 11 jaar weer terug.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van een subsidie is een specialisme. Om subsidies toegankelijker te maken voor bedrijven en organisaties is de gemeente Zutphen een samenwerking aangegaan met verschillende energie- en subsidie-adviseurs. Zij houden zich bezig met het verwerven van SDE+ subsidies. De gemeente betaalt een deel mee aan de kosten van de subsidieaanvraag.

Weten hoe je energie kunt besparen of opwekken? En hoe je hiervoor subsidie kunt aanvragen? Neem dan contact op met Rik Swieringa, accountmanager Cleantech bij de gemeente Zutphen (R.Swieringa@zutphen.nl).

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!