Duurzame productieomgeving bij BUVO Castings te Helmond

Bij een traditionele hogedrukgieterij wordt, door de hoge temperaturen, die nodig zijn bij het productieproces, niet snel gedacht aan een duurzame productieomgeving. Dit is echter wel degelijk het geval bij de Helmondse aluminium hogedruk gieterij BUVO Castings.

Duurzame productieomgeving bij BUVO Castings te Helmond

BUVO Castings produceert aluminium gietdelen voor de absolute a-leveranciers binnen de automobiel- e-mobility en verwarmingsindustrie. Enkele aansprekende namen zijn Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas. Het mogen produceren voor dergelijke organisaties vraagt niet alleen een hoge kwaliteit maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een duurzaamheidsbeleid

Om hier gehoor aan te geven, alsmede om dicht bij de eigen filosofie rondom duurzaam ondernemen te blijven, stelt BUVO duurzaamheid centraal binnen haar organisatie. Zo werkt de organisatie uitsluitend met de meest duurzame materialen.

Secundair aluminium

Eén van de voorbeelden hiervan is het gebruik van secundair aluminium. Secundaire legeringen behouden alle materiaaleigenschappen en de productie kost 20 keer minder energie dan de productie van primair aluminium uit bauxiet. Door de juiste bedrijfsvoering behoudt BUVO hiermee de exclusieve kwalitatief maar wordt de ecologische footprint gereduceerd. Daarnaast werkt BUVO volgens het industrie 4.0 principe waarbij volledige automatisering zorgt voor optimale, efficiënte en zuinige productieprocessen. 

Duurzame productieomgeving

Met de bouw van de nieuwe en derde giethal ontstaan er weer tal van mogelijkheden voor het verder verduurzamen van de organisatie. Deze mogelijkheden worden, door de BUVO organisatie, met beiden handen aangepakt. Zo levert Colt International hun high-end en energiezuinige luchtbehandelingssysteem en krijgt de gieterij een adiabatisch koelsysteem om in de zomer te koelen. In de winter wordt de gieterij verwarmd met restwarmte van het koelsysteem en de compressoren. Ook de nieuwe gietcellen, de voorsmeltovens en de doseerovens, die deze hal zullen vullen, zijn de modernste in hun soort een kennen een sterke reductie ten aanzien van energiegebruik wanneer ze vergeleken worden met hun voorgangers.

Meer informatie over BUVO CASTINGS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!