Overname ALE Heavylift een impuls voor de arbeidsmarkt in Breda en de regio

  • Bouw

Goed nieuws voor de werkgelegenheid in en om Breda, in ieder geval voor bepaalde vakmensen in de techniek. De overname van het van oorsprong Britse ALE Heavylift door Mammoet, betekent geheid groei voor de vestiging in de Nassaustad. Directeur Kees Claasen is blij met de nieuwe toekomst en de bijbehorende kansen.

Overname ALE Heavylift een impuls voor de arbeidsmarkt in Breda en de regio

Het hing al even in de lucht, die overname door Mammoet, en sinds kort is het een feit. “Voor ons als vestiging een mooie ontwikkeling”, vertelt Claasen. We hebben in de loop der jaren zeker naam gemaakt met wat we als team voor elkaar krijgen, maar onder de vlag van deze international gaan vast weer nieuwe deuren open.”

Avontuurlijk

Sinds 8 januari is het officieel. Mammoet is de nieuwe eigenaar van het voormalige ALE en heeft daarmee een specialisme terug in huis dat zeker niet overal te vinden is. Kees: “Ons Bredase team bestaat grotendeels uit heavylift-specialisten en dan met name aangaande het grote werk, extreem zwaar en enorm hoog. Dat zijn klussen die lang niet iedereen aankan en we verzorgen die wereldwijd. Als het echt spannend wordt, komen wij kijken.” Dat klinkt avontuurlijk en dat is het ook, aldus de directeur. Het vraagt om uitzonderlijk materieel maar ook om een stuk expertise dat je niet overal vindt. Het zijn daarom deels banen die echt niet voor iedereen zijn weggelegd, geeft hij toe. Je moet bijvoorbeeld wel een tijdje weg van huis kunnen, soms aan de andere kant van de wereld werken.

Positie versterken

Voor Mammoet is de overname natuurlijk een aanwinst, alleen al omdat daarmee uitzonderlijk vakmanschap is binnengehaald dat het bedrijf zelf nog maar in beperkte mate bezat. “En andersom is het voor ons eveneens van grote meerwaarde”, meldt de directeur. “Het levert zeker weer nieuwe opdrachten op, omdat zo’n grote gerenommeerde naam nu eenmaal een positie in de markt verworven heeft. Bovendien hoeven we voortaan voor veel klussen geen kranen meer in te huren. Dat maakt ons nog flexibeler en het scheelt zelfs kosten, dus daar profiteren klanten eveneens van.” Hij ziet de toekomst duidelijk zonnig in.

Regionale impact

De overname geeft ook zeker een impact op Breda en omgeving. Niet dat er per direct iets veranderde, aldus Claasen, maar dat is een kwestie van tijd. “We moeten qua uitvoering en bedrijfscultuur nog opgaan in de Mammoet aanpak en daar wordt gelukkig de tijd voor genomen. Onze bestaande klanten kunnen ook zeker blijven rekenen op de kwaliteit en aanpak die ze kennen. Wél krijgen we meer slagkracht en zullen er zéker extra mensen nodig zijn, op termijn.”

In de regionale arbeidsmarkt zal het dus merkbaar worden, vroeg of laat. Toch maakt de manager zich geen zorgen over krapte op dat vlak. “We bieden unieke banen en functies. Uitdagend werk voor avontuurlijke mensen, daar is altijd interesse voor.” Desondanks vindt ook zijn bedrijf investeren in kennis en de toekomst belangrijk. “We zijn natuurlijk een erkend leerbedrijf en bieden volop stagemogelijkheden, werken ook samen met mbo en hogescholen in het technisch onderwijs. Zo dragen we graag bij aan kennis en vakmanschap in de regio. Dat is meteen investeren in je eigen toekomst. Onze voetafdruk in het Bredase zal er zeker niet kleiner door worden.”

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over ALE HEAVYLIFT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!