Een krachtig samenwerkingsverband in high tech

  • Technologie

In de technische wereld is de naam Anvil Industries bepaald geen onbekende. Het samenwerkingsverband is onlangs verder uitgebreid en heeft volgend jaar een nieuwe locatie met nóg meer synergie. Nieuwste loot aan de stam: BKL Engineering uit Nuenen.

Een krachtig samenwerkingsverband in high tech

Algemeen directeur Jan Adams is duidelijk trots op de groei die Anvil doormaakt. De Anvil Groep bestaat nu uit meerdere bedrijven: Rols Machineonderdelen, Van den Boomen, Jansen en Job Precision. Afgelopen juli is BKL Engineering aan de groep toegevoegd.

Efficiënter samenwerken

De nieuwe locatie in Valkenswaard is dan ook geen overbodige luxe, vertelt hij: “Het wordt één pand, waardoor we nog efficiënter kunnen samenwerken, dat is opgedeeld in vier onderdelen. In het midden, aan de voorzijde, komt het hoofkantoor. Aan de linkerzijde komt Jansen Machining Technology. Hier gaat VDB Machinefabriek in op en samen gaan ze onder meer verspanen, frees- en draaiwerk, te verzorgen. Aan de rechterkant gaat Job Precision minuscule precisie verzorgen.” Hij legt uit dat Anvil zelfs onderdelen maakt voor ruimtevaart, Over high tech gesproken… “En achter de hoofdingang komt in het midden een cleanroom die door alle partners gebruikt gaat worden.”

Veel specialismen onder één dak, binnenkort letterlijk

De verhuis naar een nieuwe locatie is hoognodig, legt Adams uit. Het lukt nu allemaal nog net maar het wordt wel krap op de bestaande locaties. Bovendien nemen samenwerking en efficiency alleen maar toe in de nieuwe situatie. “We werken voor zeer uiteenlopende sectoren. Van de optische industrie tot de textiel en van de pneumatiek en transportwereld tot food. We maken onderdelen en mechanische samenstellingen, vaak met een enorme precisie en vanwege onze gezamenlijke knowhow in een zeer breed spectrum. Het komt bijvoorbeeld niet zo vaak voor dat een bedrijf zowel kan lassen, frezen, draaien, draadvonken en slijpen.”

Een nieuwe koers, high tech centraal

De nieuwe locatie, waarvoor op 18 oktober de eerste schop de grond in ging, luidt een nieuw tijdperk in. De directeur legt uit: “Natuurlijk blijven de diensten die we altijd al verzorgden maar daarnaast komt meer nadruk te liggen op high tech en precisie. Dat doen we natuurlijk nu al maar vanaf 1 september volgend jaar in het nieuwe pand te Valkenswaard.” Het moet nog meer synergie gaan opleveren, bijvoorbeeld omdat de bij Jansen Machining Technology vervaardigde ‘groffere’ onderdelen eventueel door Job Precision verder kunnen worden verfijnd. Jan: “Onze klanten willen vaak ook hele zuivere producten geleverd krijgen, bijvoorbeeld zonder vetten, restgassen en residuen. We kunnen vervaardigde items uit laten dampen zodat echt alles weg is. We engineeren en produceren in oplagen van vijf tot vijfduizend en sturen die de hele wereld over.

Altijd vooruit denken

Als het nieuwe pand in juli 2020 wordt opgeleverd, heeft Anvil Industries zo’n zes weken om alle locaties te verhuizen. Een complexe operatie "maar gelukkig zijn we gewend minitieus te werk te gaan", klinkt het vol vertrouwen. "Onze opdrachtgevers hoeven zich nergens zorgen over te maken."

Of er ook al weer naar nieuwe uitdagingen gezocht wordt, willen we weten. "Altijd! Eén van de sectoren waar graag meer voor zouden doen is de medische en pharma wereld, mede omdat de geëiste normen ook daar uiterst hoog zijn. We laten graag zien wat we kunnen dus als een producent dit leest, kom eens praten."

Meer informatie over ANVIL INDUSTRIES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!