Eerste duurzame hoogspanningsstation geopend in Emmeloord

  • Innovatie & MVO
  • Bron: SPIE

Het duurzame hoogspanningsstation Emmeloord Zuidervaart is op 1 november 2017 geopend. Het is het eerste hoogspanningsstation van Nederland dat zelf stroom produceert.

Eerste duurzame hoogspanningsstation geopend in Emmeloord

SPIE sloot de 80 zonnepanelen aan die op het dak van het installatiegebouw liggen en begeleidde het bouwtraject van A tot Z. Het station is klaar om in gebruik te worden genomen.

TenneT

TenneT heeft Emmeloord Zuidervaart gebouwd als een pilot voor een groen en duurzaam hoogspanningsstation. Bij de aanpassing en de inpassing is gestreefd naar een duurzaam ontwerp en bouw. Deze zonnepanelen voorzien een groot deel van het stroomverbruik van het station. De ervaringen van dit station worden gebruikt voor station Vierverlaten, waar SPIE ook nauw bij betrokken is. Jan Arends, directeur van de infra-tak van SPIE: “In onze partnership met TenneT zijn we continu bezig met het verbeteren van kwaliteit en veiligheid. Het is mooi dat we dit nu ook op het gebied van duurzaamheid kunnen doen.“

Duurzame toekomst

Het elektriciteitsnetwerk is met de komst van het nieuwe hoogspanningsstation en de aanpassingen van de gehele hoogspanningsinfrastructuur voor de aansluiting van windpark Noordoostpolder versterkt en klaargemaakt voor de (duurzame) toekomst.

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!