Eerste ISO 55001 certificering voor SPIE

  • Maintenance
  • Bron: SPIE

Project Noordzeekanaal is het allereerste project voor SPIE waarvoor de ISO 55001 certificering is behaald. ISO 55001 focust zich op het ontwikkelen van een pro-actief lifecycle asset management systeem en alles wat daarbij komt kijken.

Eerste ISO 55001 certificering voor SPIE

De certificering voor de multitechnische dienstverlener heeft betrekking tot project Noordzeekanaal en alle werkzaamheden en objecten die onder dit contract vallen. SPIE laat met dit certificaat zien dat zij op een systematische en gestructureerde manier omgaat met de assets in het hele areaal. Dit zijn zowel de technische installaties als bijvoorbeeld de dijken, die door partner Van Doorn worden opgepakt.

Assets optimaliseren en cost of ownership reduceren

De standaard van ISO 55001 optimaliseert de assets en reduceert de totale cost of ownership. Tevens ondersteunt het bij het behalen van de nodigde prestatie- en veiligheidseisen. Hoewel SPIE al de nodige ervaring heeft met assetmanagement en het continu verbeteren van de toestand en prestaties van het areaal in andere contracten, is het behalen van het certificaat een extra impuls.

Technische staat, wet- en regelgeving

Al bij ingang van het contract is SPIE actief bezig om risico gestuurd onderhoud te kunnen plegen en informatiemanagement bij Rijkswaterstaat up-to-date te krijgen. Hierdoor wordt Rijkswaterstaat goed geadviseerd, waardoor de juiste beslissingen kunnen worden genomen als het gaat om het verbeteren van het areaal. Herman van Walree, Procesmanager van SPIE bij project Noordzeekanaal, is trots op het behaalde resultaat: "Wij zijn de eerste die dit certificaat hebben behaald. SPIE toont hier nogmaals mee aan dat het een functionerende verbetercyslus hebben, waarbij we, naast de technische staat van de assets, ook de wet- en regelgeving en eisen en verwachtingen van gebruiken om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Minimaal één keer per jaar worden de gehanteerde processen onafhankelijk getoetst. Dit houdt ons scherp om op de gestructureerde manier te blijven denken en werken."

SPIE beschikte eerder al over ISO 9001 en ISO 27001

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING TERNEUZEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!