Eerste schip via Verbrugge Terminals’ nieuwe lijndienst met Zuid-Amerika meert aan

  • Logistiek & Vervoer

Het eerste schip dat deel uitmaakt van de nieuwe intercontinentale lijndienst van Verbrugge Terminals, is vorige week aangemeerd in North Sea Port. Het schip de Balao was geladen met fruit. Vanuit Zuid-Amerika varen de schepen naar de havens van Londen, North Sea Port en Rotterdam.

Eerste schip via Verbrugge Terminals’ nieuwe lijndienst met Zuid-Amerika meert aan

De goederen worden geladen in Cartagena en Santa Marta in Colombia en Puerto Limón in Costa Rica.

Wekelijks een schip

Voor logistiek dienstverlener Verbrugge Terminals is dit de eerste intercontinentale lijndienst. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. De Balao is 208 meter lang en kan ruim 500 koelcontainers aan boord nemen. Een 100-tal containers met 2,5 miljoen kilo fruit en fruitsappen worden in Vlissingen bij en door Verbrugge gelost.

Verbrugge Terminals

De rederijen hebben gekozen voor de terminal van Verbrugge vanwege de ligging aan diep vaarwater en de lengte van de kades. De lijndienst levert niet direct nieuwe banen op. Verbrugge heeft nu ruim 1.000 medewerkers. North Sea Port zet als ‘food port’ hard in op de overslag van onder meer fruit. Met deze nieuwe lijndienst verankert Verbrugge zich nog steviger in het havengebied van North Sea Port.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!