Eigen nieuwsplatform voor Fontys Hogescholen: Bron

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Fontys Hogescholen

Fontys heeft vanaf nu een eigen onafhankelijk nieuwsplatform: Bron. Bron brengt vijf dagen per week nieuws en achtergrondverhalen over Fontys. Ook opinie, video’s, blogs en vlogs krijgen een plek op de website van Bron.

Eigen nieuwsplatform voor Fontys Hogescholen: Bron

De site (https://bron.fontys.nl) is bedoeld voor medewerkers en (oud-)studenten van Fontys, maar ook voor de ‘buitenwereld’: bedrijfsleven, (zorg)instellingen, overheden en andere media.

Praktijkgericht onderzoek

De hogeschool heeft veel te vertellen. Naast het reguliere onderwijs vindt er de laatste jaren steeds meer praktijkgericht onderzoek plaats. Studenten en docenten werken samen met het bedrijfsleven, overheden en andere instellingen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dáár schrijft Bron over. Maar ook over het reilen en zeilen van Fontys en over wat docenten en studenten bezighoudt, zoals stagelopen of een eigen onderneming starten. Leuke rubrieken zoals ‘Peter doceert’ (van Peter Heerschop) ontbreken niet.

Bron van informatie

Zoals de naam al suggereert wil Bron een ‘bron van informatie’ zijn. Via de andere mediakanalen zoals de Fontys website en social media komt al veel nieuws van de hogeschool naar buiten. Bron gaat een stapje verder en zoekt de achtergronden bij het nieuws en spreekt de mensen achter de nieuwsfeiten.

Onafhankelijk medium

Bron is een onafhankelijk medium. De onafhankelijkheid waarborgt een journalistieke aanpak, met hoor en wederhoor en relevante artikelen die aansluiten bij de actualiteit.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!