Eindhoven boekt tweemaal winst tijdens Nationale Evenementenprijzen

Onlangs vonden de Nationale Evenementenprijzen plaats in Rotterdam. Zowel de stad Eindhoven als het bekende Lichtfestival GLOW viel in de prijzen. Na haar reeds behaalde winst in 2014, liet Eindhoven dit jaar zowel Apeldoorn, Zwolle als Arnhem achter zich in de race tot beste evenementenstad boven de 100.000 inwoners.

Eindhoven boekt tweemaal winst tijdens Nationale Evenementenprijzen

Ook Lichtfestival GLOW won het niet van de minsten. In de race voor de Evenementen Innovatieprijs liet het lichtkunstfestival onder andere Mysteryland, het EK Vrouwenvoetbal en het Wildeburg Festival achter zich.

Evenementenstad van het jaar

Volgens de vakjury was het duidelijk waarom Eindhoven de winnaar is: “Eindhoven is een stad die haar professionaliteit keer op keer bewijst. Het innovatieve karakter van de stad staat centraal en wordt ook zeer goed geprofileerd. Het gevarieerde evenementenaanbod en de kwaliteit van de evenementen is erg duidelijk. De stad koppelt een gedegen evenementenbeleid aan ruimte voor experiment en nieuwe evenementen. De jury signaleert een positieve uitwisseling tussen evenementenbeleid en citymarketing, met behoud van respect voor de autonomie van de evenementenorganisatoren."

Lichtfestival GLOW

Ook over GLOW Eindhoven was de jury eenduidig: "De winnaar van de Evenementen Innovatieprijs 2018 dat op verschillende gebieden een bijdrage levert aan vernieuwing en innovatie binnen de sector. Het festival doet dit onder meer door elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op haar terrein te laten zien. De jury oordeelt positief over het gegeven dat kunstenaars worden gestimuleerd om nieuwe technieken te verkennen. Het festival slaagt er bovendien in om een platform te bieden aan het werk van deze kunstenaars. De jury prijst het festival vanwege de grote mate van zichtbaarheid in de openbare ruimte en de toegankelijkheid voor iedere denkbare doelgroep die daarmee wordt bereikt."

Nationale Evenementenprijzen

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Deelnemers kunnen meedoen in de categorieën Evenementenstad van het Jaar onder de 100.000 inwoners, Evenementenstad van het Jaar boven de 100.000 inwoners, Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!