Elektrische vuilniswagens EMOSS naar Nieuw-Zeeland

  • Automotive
  • Bron: EMOSS

Waste Management NZ Limited, een van de grootste afvalverzamelaars van Nieuw-Zeeland, heeft aangekondigd hun vloot te gaan vervangen door elektrisch aangedreven wagens van EMOSS.

Elektrische vuilniswagens EMOSS naar Nieuw-Zeeland

100% elektrische bakwagen

De eerste wagen, een 100% elektrisch aangedreven bakwagen, zal nog dit jaar in gebruik worden genomen in Auckland. Het tweede en derde voertuig, zogenaamde zijladers die de afvalbakken vanaf de stoeprand verwerken, zullen in 2017 in Auckland en Christchurch in gebruik worden genomen. De intentie is dat een groter deel van de vloot wordt omgebouwd naar elektrische aandrijving, wanneer de tests zijn afgerond.

"EMOSS ondersteunt duurzaamheid"

In het begeleidende persbericht spreekt Tom Nickels, de Managing Director van Waste Management. “We zijn er trots op dat we de eerste partij in Nieuw-Zeeland zijn die overstappen naar het elektrisch inzamelen van afval. […] Duurzaamheid zit verwoven in ons DNA en met EMOSS hebben wij een partij gevonden die ons daarin kan ondersteunen. We zijn tevreden over de progressie en zien enorm uit naar de onze eerste elektrische ophaal ritten over slechts enkele maanden.”

Meer informatie over EMOSS MOBILE SYSTEMS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!