EMOSS helpt bij toekomstbestendige stadsdistributie

  • Automotive
  • Bron: Emoss

EMOSS heeft begin juli aan de firma BREYTNER twee volledig elektrische vrachtwagens geleverd. De 19 tons e-Trucks met wisselbaksystemen worden ingezet om de binnensteden te bevoorraden.

EMOSS helpt bij toekomstbestendige stadsdistributie

Zero Emission transport

BREYTNER komt voort uit een samenwerking tussen de logistiek specialisten Baartmans en Vlot Holding. Het nieuw opgerichte Zero Emission Transportbedrijf biedt hun klanten de mogelijkheid om hun diensten te gebruiken in alle grote steden in Nederland. De innovatieve transportdienst is beschikbaar voor alle partijen met goederen bestemd voor de binnensteden. 2-mans leveringen van witgoed of meubels aan huis of juist meerdere drops met rolcontainers bij instellingen of winkels.

Toekomstbestendige stadsdistributie

Steeds meer binnensteden leggen de regels van verkeer aan banden door invoering van milieu zones. Dit wordt gedaan om een gezonde en schone leefomgeving te creëren. BREYTNER biedt dé oplossing om zonder uitstoot maar wel toekomstbestendig de binnensteden te beleveren. Hiervoor zet de firma twee 100% elektrische vrachtwagens in, welke door EMOSS zijn ontwikkeld.

De EMOSS CM1820

De twee elektrische vrachtwagens zijn van het type CM 1820. Een 19 tons voertuig dient als basis, met een twistlocksysteem als opbouw waar containers op kunnen worden geplaatst. De vrachtwagens zijn voorzien van een accupakket van 200 kWh, waarmee het voertuig afhankelijk van de belasting 200 tot 240 km kan rijden op één lading. De 250 kW sterke elektromotor voorziet het voertuig van het nodige vermogen. Het koppel van 3400 Nm is daarnaast vanaf 0 beschikbaar, waardoor een – voor conventioneel aangedreven voertuigen – niet te evenaren prestatie wordt bereikt.

Meer informatie over EMOSS MOBILE SYSTEMS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!