Enough start bouw mycoproteine fabriek

  • Regionale ontwikkeling

Foodtechbedrijf Enough is gestart met de bouw van een mycoproteine-fabriek in Sas van Gent, op het terrein van Cargill. Mycoproteïne, een hoogwaardige eiwitbron, is een duurzame vervanger voor vlees.

Enough start bouw mycoproteine fabriek

Het bedrijf heeft een techniek ontwikkeld dat eiwitten maakt uit schimmels. Dit doen ze door het te voeden met suikers uit grondstoffen zoals graan. Bij Cargill zijn ze verzekerd van een continue aanvoer van graan. De reststoffen voeren ze terug naar de bio-ethanolfabriek van Cargill. Daardoor kunnen ze zonder afval produceren.

"De synergie tussen wereldspeler Cargill in Sas van Gent als leverancier van de benodigde grondstoffen en Enough was al snel zichtbaar. Rondom Cargill in Sas van Gent was er ruimte voor de bouw van deze nieuwe fabriek en dat maakte Zeeland de beste locatie voor dit bedrijf. In samenwerking met beide bedrijven en met Invest in Holland heeft ons cluster Invest in Zeeland het bedrijf begeleid in deze locatiekeuze. Deze vernieuwende industrie brengt ook hoogwaardige werkgelegenheid met zich mee, waarmee Zeeland zichzelf als aantrekkelijke vestigingslocatie op de kaart zet", aldus Albert Meiresonne van Invest in Zeeland.

Bekijk hier ook de reportage van Omroep Zeeland en het artikel van de PZC.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!