Ergonomie Lantech dozenopzetters spreekt Vlaams Ysco aan

  • Technologie
  • Bron: Lantech

De Speedback dozenopzetters van Lantech,worden in steeds meer bedrijven succesvol ingezet. Zo heeft het Vlaamse bedrijf Ysco inmiddels al een twintigtal van deze innovatieve machines in haar fabrieken staan.

Ergonomie Lantech dozenopzetters spreekt Vlaams Ysco aan

De Speedback dozen van Lantech worden geleverd door het Belgische Gilpack. Ze zijn volgens Ysco een in een goede toevoeging aan hun productielijnen. Vooral de ergnomische aspecten van de machines van Lantech bieden veel voordelen volgens de ijsfabrikant. "Het automatisch bijvullen van de lijmsystemen, de opzethoogte van 600 mm en de uitzonderlijke lange planomagazijnen vergemakkelijken het werk. Afhankelijk van de lijn worden de dozen opgezet aan een snelheid van 8, 10 tot maximaal 15 dozen per minuut. Even rekenen leert dat zelfs bij de hoogste snelheid de operator pas om het kwartier tijd moet vrijmaken om het magazijn aan te vullen. Gruwier: ‘Met de lange magazijnen is één operator voldoende om drie machines te bedienen. Het zorgt ook voor rust aan de machines", aldus het bedrijf in gesprek met het Belgiche verpakking magazine 'Packaging'

Veschillende varianten dozenopzetters

Lantech bieft verschillende varianten van de dozenopzetters aan. De Speed- pack 1, 2 en 3 zijn machines met asynchrone motoren, met oplopende snelheden en opties. Speedpack 4 is een volledig servogestuurde machine met een capaciteit van maximaal 30 cycli per minuut, uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de dozen. Voor de meeste lijnen volstaat een Speedpack 3. 

Meer weten?

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!